Fotod: vana Londoni börsimaja seisab Paljassaare sadamas konteinerites (2)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Paljassaare sadamas seisavad konteinerites siiani üle kümne aasta tagasi ostetud Londoni börsimaja tükid, millele pole väärikat kohta leitud.

11 aastat tagasi ostsid ärimehed Heiti Hääl ja Eerik-Niiles Kross pea 19 miljoni krooni eest Londoni börsimaja väärtuslikumad osad, mis aasta hiljem viiekümne merekonteineriga Eestisse toodi. Kuigi fragmentidele püüti anda uut elu, on need kogu selle aja oma aega oodanud merekonteinerites.

Heiti Hääl ütles, et börsihoone seisab endiselt 52 konteineris. «Ühtegi head ideed ka ei ole,» tõdes Hääl ja lisas: «Ei ole leidnud sellist väärikat krunti, kuhu asi püsti panna.»

2006. aastal suvel sai Eesti avalikkus teada, et Heiti Hääl ja Eerik-Niiles Kross ostsid 18,5 miljoni Eesti krooni eest varem Londonis seisnud börsimaja jäänused.

Tegu on laevandusbörsi Baltic Exchange ehk Balti Börsi majaga, mis pärineb kuningas Edward VII ajast. Hoone sai rängalt kannatada 1992. aasta aprillis plahvatanud IRA pommi läbi.

Neli aastat tagasi mainiti võimalike asukohtadena Ahtri 3 kinnistut, aga ka Admiraliteedi kvartalit ning Metropoli hotelli juurde jäävat krunti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles