Portaal: Eesti on maailma üks ohutumaid riike

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus Soomaal
Üleujutus Soomaal Foto: Liis Treimann

Portaali Slate väitel on maailma kõige ohutumateks riikideks Eesti, Katar, Bahrein, Andorra ja Araabia Ühendemiraadid, sest nendes riikides pole alates 1900. aastast olnud ühtegi hukkunuga looduskatastroofi.

Slate viitab EM-DAT-le (The International Disaster Database), kuhu on koondatud andmed hukkunutega üleujutuste, põudade, maavärinate või tugevate tormide kohta.

On viis riiki, kus selliseid sündmuseid pole alates 1900. aastast olnud, ja nende seas on ka Eesti.

Kuigi EM-DATi peetakse loodusõnnetuste jälgimise juhtivaks andmekoguks, tuleb arvesse võtta, et see loodi alles 1988. aastal, mistõttu on eelnevate aastate andmed  puudulikud. Nii pole andmebaasis näiteks 1978. aastal Singapuris juhtunud üleujutusi, milles hukkus seitse inimest.

Lisaks on looduskatastroofide alla paigutatud ka nälg, koolera ja metsatulekahjud.

EM-DATi Eesti tabelis on välja toodud, et 2006. aastal hukkus külmade ilmade tõttu siin kolm inimest. Bahreinis hukkus 1978. aastal epideemia tõttu 111 inimest, kuid Slate neid sündmusi loodusõnnetuseks ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles