Galerii: Wessexi krahvinna kohtus Eesti presidendi ja peaministriga (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestisse saabus visiidile Briti kuningliku perekonna liige, Wessexi krahvinna Sophie Helen Mountbatten-Windsor, kes kohtus Tallinnas esmalt Pallipõnni lasteaia laste ja töötajatega ning ka peaministri ja presidendiga.

 

Wessexi krahvinna Sophie Helen Mountbatten-Windsor kohtus täna oma Eesti visiidi raames Eesti skautide ja gaidide esindajatega Briti suursaadiku residentsi aias toimunud miniskaudi-ja gaidilaagris ning ka peaministriga.

Toimusid mitmed tegevuspunktid, milles ka krahvinna aktiivselt osales. Muuhulgas rääkis krahvinna laagrikeskkonda imiteeriva meeskonnamängu raames nägemispuudega skaudiüksuse liikmetega sellest, kuidas muuta noortelaagreid nägemispuudega noortele veelgi turvalisemaks.

Krahvinna jaoks on oluliseks teemaks võimaluste loomine noortele ja erivajadustega inimestele.

Kohtumisel osalenud Eesti Skautide Ühingu peaskaudi Kristjan Pommi sõnul oli just nägemispuudega noorte skaudiüksuse kaasamine krahvinna Eesti visiidi programmi kui tunnustus skautide tehtavale tööle nägemispuudega noortele võimaluste loomisel.

Olles Suurbritannia jalaväe rügemendi 5 Rifles aukolonel, külastab ta kolmapäeval ka selle rügemendi sõdureid, kes teenivad Tapal NATO lahingugrupi koosseisus.

Wessexi krahvinna on täiskoormusega töötav Briti kuningliku perekonna liige. Igal aastal külastab krahvinna Sophie sadu koole, ülikoole, sõjaväebaase ja heategevusorganisatsioone, et nende tegevusest rohkem teada saada ning nende tööd esile tuua.

Koos oma abikaasa, prints Edwardiga asutasid nad 1999. aastal oma fondi The Wessex Youth Trust eesmärgiga toetada heategevusorganisatsioone, mis loovad võimalusi just lastele ja noortele.

2007. aastal sai Sophiest Suurbritannia jalaväe rügemendi 5 Rifles aukolonel. Tema Kuninglik Kõrgus kohtus sõduritega regulaarselt nende eelmises sõjaväebaasis Saksamaal ja uues asukohas Wiltshire’is. Samuti külastas ta sõdureid mitme operatsiooni käigus, sh Afganistanis 2011. aasta detsembris.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles