Galerii: Saksamaa saadab Kevadtormile 12 jalaväe lahingumasinat (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa kaitsevägi saadab järgmisel nädalal algavale kaitseväe suurõppusele Kevadtorm 12 jalaväe lahingumasinat, mis asusid eile mööda raudteed Saksamaalt Marienbergist Eesti poole teele.

Lahingumasinad transporditakse Saksimaa liidumaal Tšehhi piiri ääres asuvast Marienbergist Rostocki sadamasse ja sealt laevaga Eestisse Muuga sadamasse.

Jalaväe lahingumasinad Marder kuuluvad Saksa kaitseväe 371. soomusgrenaderide pataljoni koosseisu. Järgmisel nädalal tulevad Eestisse Kevadtormile ka sadakond selle pataljoni 3. kompanii sõdurit, teatas Saksa kaitsevägi.

Marderid tuuakse Eestisse vaid Kevadtormi ajaks, pärast õppuse lõppu viiakse lahingumasinad Saksamaale tagasi.

Saksa jalaväe lahingumasina Marder meeskonda kuulub kolm inimest. Sõltuvalt modifikatsioonist on lahingumasinas kohti 6-7 jalaväelasele. Masina pikkus on 6,88 meetrit, laius 3,38 meetrit ning kõrgus 3,015 meetrit.  Masina kaal on 33-35 tonni ning selle tippkiirus on 65 km/h.

Marderi põhirelv on 20-millimeetrise kaliibriga kahur MK 20 RH 202, samuti on lahingumasina relvastuses kuulipildujad MG3 ja tankitõrjesüsteem MILAN.

Kevadtormil osaleb lisaks Eesti kaitseväelastele ligi 2300 kaitseväelast 13 välisriigist. Enam kui 800 kaitseväelasega osaleb Kevadtormil NATO lahingugrupi juhtriik Ühendkuningriik, teiseks suurim välisosaleja on Saksamaa, kes saadab Eestisse ligi 400 kaitseväelast.

NATO lahingugruppi kuuluv Prantsusmaa osalev õppusel Eestis teeniva kuni 300 kaitseväelasega. Kompaniisuuruste üksustega on esindatud Ameerika Ühendriigid, Läti ja Leedu. Õppusest võtavad osa ka Hollandi, Poola, Kanada, Soome, Ukraina, Rootsi, Hispaania ja Gruusia kaitseväelased.

Õppus Kevadtorm toimub 8.- 26. maini Lääne- ja Ida-Virumaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles