Malevasse avaldas esimesel päeval soovi minna tuhat noort

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Eesti Õpilasmalevast.
Foto Eesti Õpilasmalevast. Foto: ÉÕM

Eesti Õpilasmalevasse esitati eile esimesel registreerimise päeval umbes 1000 ankeeti.

SA Õpilasmalev juhataja Ott Väli ütles, et Tallinnast väljaspool olevatest rühmadest olid populaarsemad Preeriakoda, Kõrvemaa, Ranna Rantšo, Setomaa ja Sillaotsa.

«Põhjuseks arvatavasti, et tegemist huvitavate kohtade ja töödega ning ka eelnevatest aastatest hea kuulsus malevlaste seas,» märkis ta. Näiteks Kõrvemaa matka- ja suusakeskuses tehakse heakorratöid, Ranna Rantšo rühmas talutöid, Sillaotsas korjatakse maasikaid ja Preeriakülas toimub indiaaniküla ehitus.

Tallinna linnas asuvatest rühmadest täitusid eriti kiiresti Tallinna linnaosade rühmad, näiteks Pirita ja kesklinn. Tallinnas Pirital ja kesklinnas tehakse heakorratöid, rühmad on ka riigikaitse suunitlusega.

Kokku oli valida ligi 50 rühma vahel, millest pooled Tallinnas ja ülejäänud üle Eesti. Registreerimine toimus sihtasutuse veebilehel, kus ka rühmade nimekiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles