Järelvaadatav: Euroopa Liidu sünnipäeva tähistamine Tallinnas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus Tallinnas Vabaduse väljakul tasuta kogupereüritus Euroopa päev, millega tähistatakse Euroopa Liidu sünnipäeva. Postimees näitas üritusest otsepilti.

Seekordse pidupäeva fookuses oli Eesti eesistumine Euroopa Liidus ja Erasmus+ programmi 30. sünnipäev. 

Sünnipäevapidu Vabaduse väljakul algas kell 11 peaminister Jüri Ratase tervitusega. Seejärel kuulutas Eesti Euroopa Liikumine traditsiooniliselt välja aasta eurooplase.

Kogu päeva täitis meelelahutusprogramm. Koostöös lavastaja Ain Mäeotsaga loodud humoorikaid sketše esitasid tuntud meelelahutajad Tigran Gevorkjan, Egon Nuter ja Rohke Debelakk. Eesti eesistumise teemadel debateerisid SpeakSmarti väitlejad ja oma kogemusi jagasid Erasmus+ programmi vilistlased. 

Sarnaselt varasematele aastatele mängiti Euroopa päeval orienteerumismängu läbi kesklinnas asuvate välisriikide esinduste. Mängus osalejate vahel läks loosi reisitšekid väärtuses 300 eurot, 700 eurot ja 1000 eurot.

Meelelahutusprogrammi juhtisid Kertu Moppel ja Urmas Vaino. Kontserdilaval astusid üles Karl-Erik Taukar, Tanja Mihhailova ja Jüri Pootsmann.

Postimehe otseülekanne toimus kell 11-16.

Selle aasta Euroopa päeva üritusi korraldavad Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Euroopa Parlamendi infobüroo, riigikantselei ja sihtasutus Archimedes.

Esimest korda tähistatakse Euroopa päeva suuremalt ka mujal Eestis. Neljateistkümnes eri paigas toimuvad harivalt meelelahutuslikud perepäevad kohtades või objektidel, mis on teoks saanud tänu Euroopa Liidule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles