Pärnumaal hukkus tulekahjus mees

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ööl vastu tänast hukkus Pärnumaal Häädemeeste vallas puhkenud tulekahjus keskealine mees.

Häirekeskus sai täna öösel kell 1.16 teate, et Häädemeeste vallas Soometsa külas põleb elumaja lahtise leegiga. Helistaja ei osanud täpsustada, kas majas võis ka inimene olla.

Sündmuskohale jõudes anti päästjatele info, et majas siiski võib inimene olla. Paraku oli majja sisenemine selleks ajaks juba võimatu, sest katus oli sisse kukkunud ning kogu maja oli leekides.

Päästjad alustasid kohe kustutustöid, mille käigus leiti majast 52-aastase mehe surnukeha. Tulekahju tagajärjel on majast püsti küll seinad, kuid hoone on siiski elamiskõlbmatu. Täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

Pärnu Postimees tegi samas majas elanud Aarega loo veel sel sügisel. Siis rääkis mees, et on elektri ja veeta elanud juba kuus aastat. Loe pikemalt.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalvebüroo juhi Indrek Laanepõllu andmetel oli antud hoone tegelikult juba tervikuna elamiskõlbmatu: seal puudus elekter, vesi ning küttekolded olid olematud.

«Oleme käinud seal mitmeid kordi ning püüdnud elanikku nõustada ja leida lahendust tema olukorrale, kuid see on jäänud vaid meiepoolseks huviks. Teadaolevalt on peale päästeameti püüdnud oma abi pakkuda ka teised ametkonnad ning kogukond, kuid kui inimene ise ennast aidata ei soovi, siis on seda raske ka teistel teha,» sõnas Laanepõld pressiteate vahendusel.

Tema sõnul on selge, et sellises seisukorras hooned on ohtlikud neis elavatele inimestele ja tihtipeale ka nende naabritele. Sageli aga ollakse probleemi ees, sest elanikud ise probleemi ei tunnista ja sealt vabatahtlikult ei lahku.

«Meie seisukoht on, et kui hoone renoveerimine on ebaotstarbekas, tuleb need hooned ametlikult elamiskõlbmatuks tunnistada ja seejärel lammutada,» ütles Laanepõld. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles