Soomlased on mures: miks on mereilmateatest kadunud Ristna andmed?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristna tuletorn Hiiumaal.
Ristna tuletorn Hiiumaal. Foto: Priit Pullerits

Soome ajakirjanduses on tõstatatud põletav küsimus: miks on aastakümneid samasugusena püsinud mereilmateates Ristna rannikujaam Hiiumaal vahetatud hoopis põhjapoolse Vilsandi jaama vastu?

Mereilma on Soome raadios loetud juba ligi 100 aastat, alates 1926. aastast. Sellest ajast saati on raadiohääl ette lugenud ilmaandmed 38 rannikujaamas. Neist vaid kaks on olnud välismaised, Ristna jaam Eestis ja Gotska Sandö jaam Rootsis, kirjutab Helsingin Sanomat.

Ka on soomlased juba aastakümneid harjunud kuulama ilmaandmeid ühes ja samas järjekorras. Ikka ja jälle loeti ette: Bogskär, Ristna, Gotska Sandö.

Nüüd aga ühtäkki on Ristna ilmaandmete asemel hakatud soomlastele ette lugema andmeid hoopis Saaremaa külje all asuvast Vilsandi ilmajaamast. Seega ei ole juba harjumuspärane jaamade rivigi enam sama: Bogskär, Vilsandi, Gotska Sandö. See muutus näib soomlaste jaoks olevat piisavalt tõsine, et on nende ajakirjandussegi jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles