Esmaspäeval algaval õppusel Kevadtorm osaleb ligi 9000 sõdurit

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm.
Kevadtorm. Foto: Priit Simson / Postimees

Esmaspäeval algab ühe kahe nädala kestev kaitseväe suurõppus Kevadtorm, mis toimub põhiliselt Ida- ja Lääne Virumaal, õppusel osaleb ligi 8800 sõdurit.

Lääne-Virumaal jääb õppuse ala kaitseväe keskpolügoonile ja selle ümbrusse ning Ida-Virumaal Lüganuse, Kiviõli, Sonda, Tudulinna, Avinurme, Mäetaguse ja Iisaku valdade territooriumitele.

Õppus algab esmaspäeval, 8. mail, esimesed kaks päeva kuluvad allüksuste harjutusaladele liikumisele ja reservüksuste aktiveerimisele. 10. mail algab täiend-ja koostegevusõpe, kus 1. ja 2. jalaväebrigaadi allüksused harjutavad tegutsemist pataljoni ja brigaadi koosseisus.

18. mail alustavad õppusel osalevad üksused lahingülesannete täitmist, selles faasis teeb 1. jalaväebrigaadile ja NATO lahingugrupile vastutegevust 2. jalaväebrigaad, mille koosseisu õppusel kuuluvad ka Saksa, USA, Läti, Leedu ja Poola kompanisuurused üksused. Samuti harjutavad 2. jalaväebrigaadi koosseisus Soome ja Hollandi pioneerid.

Kevadtormil on tegevuses kogu raske lahingutehnika, mille meie liitlased endaga kaasa on toonud: lahingutankid Abrams, Challenger 2 ja Leclerc. Samuti on maastikul väljas nii Scoutspataljoni kasutuses olevad jalaväe lahingumasinad CV9035 kui ka brittide Warrior, ameeriklaste Bradley ja prantslaste VBCI. Rasketehnikat ei kasutata kogu õppuse vältel igal pool, et säästa teid ja maastikku võimalike kahjustuste eest.

Õppus lõpeb 25. mail peetava lõpurivistusega kaitseväe keskpolügoonil, rivistusele järgneb õppuseala koristamine.

Kokku osaleb Kevadtormil ligi 8800 kaitseväelast, liitlassõdurit, reservväelast ja kaitseliitlast, liitlasi on neist kokku üle 2000. Lisaks Tapal paiknevatele brittidele, prantslastele ja ameeriklastele osalevad Kevadtormil liitlased Kanadast, Saksamaalt, Hollandist, Poolast, Soomest, Lätist, Leedust, Ukrainast ja Gruusiast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles