Ratas ja Korb tunnustasid Setomaa valla loomist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jürgen Randma/riigikantselei

Peaminister Jüri Ratas ja riigihalduse minister Mihhail Korb tunnustasid Setomaa valdade juhtidega Setomaa valla loomist.

Ratas ja Korb kohtusid reedel Valga-, Võru- ja Põlvamaal kohalike omavalitsusjuhtide ja ettevõtjatega, kohtumisel Setomaal paiknevate valdade juhtide, külavanemate, vanematekogu ja nulkade juhtidega oli põhiteemaks Setomaa valla moodustamine, teatas valitsuse pressiesindaja.

«Setomaa piirkonna näol on tegemist väga tugeva kultuurilise ruumiga. Omavalitsuste ühinemiste puhul on oluline rahva arvamus ja siinkohal on kohalike elanike ülekaalukas toetus Setomaa valla loomisele märgiline,» ütles Ratas.

«Aasta alguses näitasid Meremäe, Mikitamäe ja Värska valla ning Misso valla Luhamaa nulga elanikud aktiivset huvi ja toetasid rahvaküsitluses ülekaalukalt Setomaa valla moodustamise ideed – seetõttu tegimegi valitsuses Setomaa valla loomise ettepaneku, mis võtab arvesse nii piirkonna kultuurilist eripära kui ka kohalike elanike soove,» ütles Korb. Ta märkis, et reedene kohtusime omavalitsusjuhtidega näitas, et valla moodustamine tähendab liikumist õiges suunas.

Ratas kinnitas vallajuhtidele valitsuse igakülgset tuge, et probleemid ja vaidlusküsimused saaksid kõiki pooli rahuldavalt lahendatud, kuid rõhutas, et kõige olulisem on teha jõupingutusi inimeste elukeskkonna parandamiseks.

«Valdade liitumine on kohaliku elu edasiviimiseks vajalik ning me ei tohiks unustada haldusreformi tegelikku eesmärki ja sisu, milleks on parandada Eesti inimeste elukeskkonda ja tõsta kohalike omavalitsuste võimekust. Soovin tunnustada kõiki omavalitsuste ühinemistel otseselt või kaudselt osalenuid, nii omavalitsustegelasi, -liite, planeerijaid, läbirääkijaid, aga ka kõiki aktiivselt kaasa mõtlevaid elanikke ja organisatsioone,» sõnas peaminister ning lisas, et niivõrd suuri ja põhimõttelisi otsuseid saab ja tuleb alati langetada eeskätt kohapeal.

Ringsõidu käigus väisas peaminister ka Otepää gümnaasiumi, kus andis õpilastele ühiskonnaõpetuse tunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles