Galerii: aasta eurooplaseks valiti Marju Lauristin (7)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MTÜ Eesti Euroopa Liikumine nõukogu valis üksmeelselt tänavuseks aasta eurooplaseks endise sotsiaalministri, praeguse Tartu Ülikooli emeriitprofessori ja sotsiaaldemokraatide ja demokraatide fraktsiooni aseesimehe Euroopa Parlamendis Marju Lauristini.

MTÜ nõukogu liikme Riivo Sinijärve sõnul on Lauristin kogenud poliitik, kel on Brüsseli kogemusi mitme aasta jagu ning kes on tegutsenud järjekindlalt Eesti hüvanguks. «Tänu tema tööle on meie riigi kaalukus Euroopa Parlamendis oluliselt tõusnud,» kommenteeris Sinijärv žürii valikut.

Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Rõõmustan südamest tunnustuse üle,» ütles Lauristin. «Mulle on Brüsseli aastatel kujunenud väga tähtsaks Euroopa mõtete toomine Eestisse ja vastupidi. Praeguses olukorras on eurooplastel teineteist tarvis üha rohkem ja ma tõesti loodan, et olen omalt poolt kaasa aidanud euroopaliku dialoogi tugevdamisele Eestis,» lisas ta.

Eesti Euroopa Liikumine valis aasta eurooplase juba 13. korda. Varem on aasta eurooplase tiitli pälvinud näiteks Jaan Kross, Arnold Rüütel, Mall Hellam, Aare Järvan, Allar Jõks, Julia Laffranque, Henrik Hololei ja Siim Kallas. 2016. aastal valis Eesti Euroopa Liikumine aasta eurooplaseks Matti Maasikase.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles