Toompea võimuasutused hämavad koondamise teemal

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu asus kulutusi kärpima.
Riigikogu asus kulutusi kärpima. Foto: Toomas Huik

Nii Toompea lossist kui ka Stenbocki majast tulid ebamäärased vastused päringule mitu inimest võiks riigiasutusi tabanud koondamislaine tõttu nende asutuses tööta jääda.

«Võimalikest ümberkorraldustest ja muudatustest saame teavitada siis, kui kantselei vastavad ettepanekud on läbi arutatud ja kooskõlastatud riigikogu juhatusega,» vastati Toompea lossist Postimees.ee päringule, mitu inimest on juba koondatud või on kavas lähiajal koondada.

Veidi hiljem teatati, et riigikogu juhatus töötajate koondamise küsimust arutanud ei ole.

Riigikantselei kaotab viiendiku ametikohtadest

Kuna järgmisel aastal vähenevad tegevuskulud kaheksa protsenti, siis see eeldab ka asutuse koosseisu vähendamist, teatas Stenbocki majas tegutsev riigikantselei.

Tänavu koondatakse riigikantseleis 36 ametikohta, kuid mitu inimest tegelikult jääb ilma tööta, vastusest ei selgunud. «See arv täpsustub läbirääkimiste käigus,» kinnitas Sten Hansson valitsuse kommunikatsioonibüroost. Tema sõnul räägitakse võimaliku koondamise teemadel 30 töötajaga.

Viiendiku riigikantselei koosseisu ehk 36 ametikoha koondamine peaks järgmise aasta eelarves vähendama personalikulusid ligi 2,4 miljoni krooni võrra.

Presidendi kantselei teatel pole neil konkreetseid plaane ametnike koondamiseks. Küll aga on Paslepa residentsi üleandmise tõttu presidendi kantselei koondanud residentsi perenaise ametikoha ning kahe valvuriga lõpetati tööleping tähtaja möödumise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles