Ossinovski: eestlased ja venelased tuleb Keskerakonna vastu ühendada (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Erik Prozes

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski, ütles et sotsiaaldemokraatide eesmärk on Keskerakonna ainuvõimu murdmine Tallinnas, mida saab teha vaid eesti- ja venekeelseid inimesi positiivse tulevikuvisiooniga ühendades.

Tallinlased tahavad sõltumata emakeelest arutleda nende ühist kodulinna edasiviivate positiivsete ideede üle, mitte hääletada valimistel teineteise vastu, rääkis Ossinovski Paides pühapäeval kogunenud SDE volikogul.

«Seda kurvem, et Reformierakond üritab taaskord kohalike valimiste eel kütta üles rahvustevahelisi pingeid. Kristen Michali ettepanek kaotada Tallinnas venekeelne kool on nii haridus- kui ka lõimumispoliitiliselt võhiklik, selle eesmärk ei ole parandada haridust, vaid hirmutada valijaid ning provotseerida vastureaktsiooni Keskerakonna poolt. Vana roostes suurtükk on jälle lahinguväljale veeretatud,» ütles Ossinovski. «Lisaks vastutustundetule lõhestamisele sillutab see teed Keskerakonna ainuvõimu jätkumisele.»

«Huvitav on näha, kuidas [EKRE esimees Mart] Helme ja [riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Kristen] Michal liiguvad aina rõõmsamalt ühes rütmis. Helme lubas neli aastat tagasi lõpetada Tallinnas venekeelsete vanaprouade teenindamise vene keeles, Michal lubab panna kinni vene koolid. See kõik ei tähenda edasiviivat muutust, vaid võitlust ja konflikti,» märkis Ossinovski.

«Loodan siiralt, et tallinlased sel korral mõistavad selle poliitilise triki tegelikku eesmärki ega lähe enam kaasa. Valimisvõitlus ei pea tähendama võitlust oma inimeste, saati veel laste vastu.»

SDE volikogu otsustas 11. juunil kutsuda kokku erakonna üldkogu, kus toimub ka erakonna esimehe, aseesimeeste ja juhatuse valimine.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles