Galerii: Indrek Pertelsoni võlgadest vabastamine selgub nädala pärast

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus arutas täna judo kahekordse olümpiapronksi ja Arigato spordiklubi eksjuhi Indrek Pertelsoni pankroti lõpetamist ning langetab otsuse järgmisel esmaspäeval.

Kohus kuulas täna Pertelsoni vande all üle ning teeb määruse 15. maiks, ütles kohtu pressiesindaja Anneli Vilu Postimehele.

«Pankroti lõpetamine tähendab sisuliselt, et Pertelson vabastatakse võlgadest ja ta saab nii-öelda puhtalt lehelt taas alustada,» märkis Vilu.

Maakohus arutas Pertelsoni võlgadest vabastamist ka mullu mais, kuid otsustas siis pankrotti mitte lõpetada. Tallinna ringkonnakohus saatis eelmise aasta lõpus Pertelsoni pankrotiasja maakohtule uuesti arutamiseks, kuna maakohus rikkus menetlusnorme.

Harju maakohus märkis mullu mais, et Pertelsoni usaldusisiku aruandes esitatud andmete kohaselt on ta kohustustest vabastamise menetluse jooksul rahuldanud võlausaldajate nõudeid vaid 1057 euro ja 24 sendi ulatuses, millest suureosa moodustas pankrotimenetlusest jäänud summa.

Nii laekus ajavahemikus märtsist 2013 kuni märtsini 2014 Pertelsoni pangakontole 75 senti, mida selles asjas ilmselget ei saa lugeda põhjendatuks ja piisavaks. Seetõttu asus maakohus seisukohale, et Pertelson pole andnud endast parimat võlausaldajate nõuete rahuldamiseks ning on jätnud oma kohustused täitmata.

Kohus kuulutas endise tippsportlase ja Arigato spordiklubi eksjuhi Indrek Pertelsoni pankroti välja 2009. aasta oktoobris. Mehe ainus vara oli pankroti väljakuulutamise ajal Tallinnas Haaberstis asuv eramu, mille pankrotihaldur 2010. aasta lõpus nelja miljoni krooni eest maha müüs.

Pertelsoni vastu esitati kokku 19 nõuet. Kaitstud nõuete kogusumma oli 633 020 eurot. Jaotusettepanek rahuldas osaliselt vaid Nordea Panga nõude, mille kasuks oli seatud 5,9 miljoni kroonine hüpoteek Pertelsoni kinnistule.

Pertelson asutas 2006. aastal laenatud raha ja Eesti Talleksi investeeringutega spordiklubi Arigato. Klubi ehitus läks kavandatust rohkem maksma ning Arigatol tekkisid rahaprobleemid. 2008. aastal läks Arigato pankrotti. Pertelson on tunnistanud, et tegi Arigato juhtimisel vigu.

Indrek Pertelson võitis 2000. aastal Sydney olümpiamängudel ja 2004. aastal Ateena olümpiamängudel judos pronksmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles