Politsei halastab naastrehvidega sõitjatele (4)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Politsei ei trahvi mai esimestel nädalatel naastrehvidega sõitvaid juhte, sest kuigi seadus mais naastrehvidega sõitmist ette ei näe, on erakordselt külma kevade tõttu teeolud kohati veel talvised.

«Jätkuva lume- ja tuisuohu tõttu lubame erandkorras naastrehvidega sõita ka mai esimestel nädalatel. Kuigi seda seadus ette ei näe, on meie jaoks tähtis, et tavapäratult talvistes ilmastikutingimused jõuaksid kõik sõidukijuhid turvaliselt sihtkohta,» ütles politsei ja piirivalveameti pressiesindaja Olja Kivistik Postimehele.

Kehtiva korra kohaselt võib Eestis naastrehve kasutada kuni märtsi, talviste tee- ja ilmastikuolude korral aprilli lõpuni. Lamellrehvidega tohib sõita aasta ringi.

Sel nädalal on Ilmateenistuse andmetel oodata taas talviseid ilmastikuolusid. Teehooldajad jälgivad ilmaprognoosi ja on valmis riigiteedel hoolet teostama. Maanteeamet palub kõikidel liiklejatel olla muutlike ilma- ja teeolude tõttu väga ettevaatlikud.

Maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa sõnul tuleb liiklejatel valida ohutuks liiklemiseks teeoludele vastav kiirus ning sõidustiil. Kuna sõidukitel on valdavalt all suverehvid, tuleb enam arvestada kaasliiklejatega ja pidurdusteekonna pikenemisega.

Muutliku ilma tõttu võib teedel esineda libedust ja märga lund, mis muudab suverehvidega autosõidu äärmiselt ohtlikuks.

Tee- ning sõiduoludega on võimalik tutvuda liiklusinforakenduse Tark Tee kaudu, kus teeilmakaamerad kuvavad iga kümne minuti järel pildi hetkeseisust teel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles