Õpetaja osalemine vallatus videos sundis ministeeriumi koolijuhti manitsema (23)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja teadusministeerium manitses Jõhvi gümnaasiumi direktorit, kuna kooli kehalise kasvatuse õpetaja osales tantsijana paljastavas vallatus muusikavideos.

Haridusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummal pöördus Jõhvi gümnaasiumi direktori Tarmo Valgepea poole ja juhtis tähelepanu sellele, et videos napis riietuses siivutuid liigutusi teinud õpetaja käitumine ei ole kohane, kuna ta peab olema oma õpilastele eeskujuks, kirjutab Põhjarannik.

«Oleme võtnud ühendust koolijuhiga, et ta kõnealusele teemale kohast tähelepanu pööraks, õpetajaga sel teemal vestleks ning selgitaks, et ametipositsioonist tulenevalt on ühiskonnas õpetaja suhtes kõrgendatud ootused, sest peale ainealaste teadmiste edasiandmise peab õpetaja olema õpilastele eeskujuks,» sõnas Trummal. 

Jõhvi gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Natalja Šabartšina osaleb tantsijana räppar Tiiu videos «Bangbang». Võrreldes teiste videos üles astunud tantsijatega on õpetaja siiski suhteliselt kaetud kehaga. Videos esineb õpetaja nime all Natalja «Mamacita» Sabartsina.

Tegemist on Jõhvi gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Natalja Šabartšinaga, kelle osalemine selles videos on põhjustanud Youtube'i kommentaariumis ilkumist ning nilbete märkuste tegemist. Kommenteerijate seas nimetatakse videot kohutavaks saastaks ning küsitakse, kas selle loo tegijatel puudub enesekriitika täielikult. 

Videole omistatakse ka Eesti rekordi staatust: kõige rohkem paljaid tagumikke muusikavideos.

Šabartšina oma osalemist videos ei kommenteerinud. Ta ütles vaid, et see on tema eraelu, mis ei puutu mitte kellessegi, ning soovitas neil, kes leiavad, et ta on oma tantsimisega mõnd Eesti Vabariigi seadust rikkunud, pöörduda politsei poole.

Kooli direktor Tarmo Valgepea ütles, et on poleemikat põhjustanud videot näinud ning ta kinnitas, et seal osaleb ühe tantsijana Jõhvi gümnaasiumi töötaja.

Muusikavideo kohta ütleb direktor, et see on üks kunstivormidest. «Muusikavideo, nii nagu ka film või etendus, on kunstivorm, kus osaleja esitab oma rollis stsenaristi ja lavastaja poolt ettenähtud rollikäitumist ehk ta ei esita iseennast, vaid on konkreetses rollis,» ütles ta.

Valgepea sõnul oleks tal teemat võimalik sügavamalt käsitleda, kui Jõhvi gümnaasiumi õpetaja osalusel üles võetud videoga seotud probleemid oleksid konkreetselt sõnastatud. «Koolijuhi ja tööandjana saan ning pean ma järgima oma töötajatega käitumises seadust, ühiskonnas toimivaid üldtunnustatud ja üheselt mõistetavaid moraali- ja eetikareegleid ning konkreetseid kokkuleppeid, minu subjektiivsel arvamusel selles kohta ei ole,» sõnas ta.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles