Eesti kodakondsuse saab 29 ja kodakondsusest loobub 16 inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Toomas Huik

Valitsus arutab neljapäevasel istungil siseministeeriumi ettepanekut anda Eesti kodakondsus kokku 29 inimesele ja vabastada 16 inimest Eesti kodakondsusest.

Valitsus arutab neljapäevasel istungil siseministeeriumi ettepanekut anda Eesti kodakondsus 21 inimesele tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest, edastas valitsuse pressiesindaja. Neist ühel Soome, kahel Ukraina ja 18 Venemaa kodanikondsus.

Samuti on siseministeerium teinud valitsusele ettepaneku anda Eesti kodakondsus ühele inimesele, keda on kahel korral karistatud tahtlike kuritegude eest ning kes on aastatel 2006-2013 toime pannud kümme väärtegu. Inimese karistatus on kustunud.

Ka arutab valitsus Eesti kodakondsuse andmist veel kolmele vanemale ning nende alaealistele lastele ehk kokku seitsmele inimesele.

Esimesel juhul arutab valitsus Eesti kodakondsuse andmist isale ja tema kahele alaealisele lapsele. Kahel juhul on kodakondsuse soovijaks ema ja alaealine laps. Eesti kodakondsuse saamise tingimseks on nende senisest kodakondsusest vabastamine. Kõik seitse on praegu Venemaa kodakondsuses.

Samuti arutab valitsus neljapäeval siseministeeriumi ettepanekut vabastada Eesti kodakondsusest 16 inimest, kellest 14 elavad püsivalt välisriigis ning kaks Eestis, lisas valitsuse pressiesindaja.

Püsivalt välisriigis elavad 14 inimest soovivad Eesti kodakondsusest loobuda seoses elukohajärgse riigi kodakondsuse saamisega. Neist kaheksa elavad Venemaal, kolm Soomes, kaks Ühendkuningriigis ja üks Saksamaal.

Kaks Eestis elavat inimest on saanud Venemaa kodakondsuse.

Ka arutab valitsus siseministeeriumi ettepanekut mitte anda Eesti kodakondsust kahele taotlejale.

Neist esimest on kahel korral karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning kes aastatel 2005–2013 on toime pannud 27 väärtegu. Taotleja karistatus ei ole kustunud.

Teist taotlejat on seitsmel korral karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning kes aastatel 2005–2016 on toime pannud 7 väärtegu. Inimese karistatus ei ole kustunud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles