Janek Tombak ei pääsenud kohtuprotsessist

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus kuulutas täna määruse, millega otsustas, et Janek Tombaku suhtes ei lõpetata kriminaalmenetlust, ehkki see oli nii süüdistaja kui mehe kaitsja soov.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab endist tippsportlast, Eestit kahel korral olümpiamängudel esindanud Tombakut kelmuses. 

Möödunud nädalal toimunud istungil esitas prokurör kohtule taotluse kriminaalmenetluse lõpetamiseks, viidates asjaolule, et tegemist on teise astme kuriteoga, mille puhul avalik menetlushuvi puudub. Kaitsja toetas prokuröri ettepanekut.

Süüdistuse sisust rääkides ütles prokurör Diana Helila Postimehele, et paar ettevõtet oli Tombaku äri kaudu tellinud rattariideid, mis pidid saabuma Itaaliast. Nii aga paraku ei läinud. «Tegelikkuses ei esitanud ta tellimust edasi ja kannatanutele raha ka ei tagastanud,» ütles prokurör möödunud nädalal. Tombak ise ei öelnud ajakirjaniku küsimuste peale ühtegi sõna.

Tänase määrusega jättis kohus süüdistaja taotluse rahuldamata, sest leidis, et kõik seaduses ette nähtud eeldused kriminaalmenetluse lõpetamiseks ei ole täidetud.

Nimelt ei nähtu kohtu hinnangul kriminaaltoimikust, et Tombak oleks heastanud või isegi asunud heastama kuriteoga tekitatud kahju. Selleks et kriminaalmenetlust nn oportuniteedi põhimõttel lõpetada, näeb seadus aga just niisugust eeldust ette.

Kohus tagastas kriminaaltoimiku prokuratuurile edasisteks toiminguteks. Kohtu tänane määrus ei ole vaidlustatav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles