Fotod: kaitseväe juhataja annetas USA Euroopa maavägede ülemale ohvitseri mõõga (4)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras autasustas täna USA Euroopa maavägede ülem kindralleitnant Ben Hodgesit pikaajalise panuse eest Eesti riigikaitsesse maaväe ohvitseri mõõgaga.

«Kindralleitnant Hodges on selgelt rõhutanud Ühendriikide ja Eesti kaitsealase koostöö vajalikkust,» ütles kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.

Terras lisas, et kindralleitnant Hodges on USA Euroopa maavägede ülemana muuhulgas toetanud Ühendriikide üksuste osalemist Eesti õppustel Kevadtorm ja Siil ning EUCOMi õppusel Saber Strike.

Samuti on ta toetanud keskpolügooni taristu arendamist.

Kindralleitnant Ben Hodges alustas teenistust Ameerika Ühendriikide maaväes 1980. aastal rühmaülemana. 1986. aastal sai Hodgesist kompaniiülem, 1997. aastal asus ta juhtima 101. õhudessantdiviisi 3.pataljoni.

2002. aastal alustas Hodges teenistust 101. õhudessantdiviisi 1. brigaadi ülema ametikohal, juhtides oma üksust ka operatsioonil Iraagi Vabadus.

2009. aastal asus toona brigaadikindrali auastmes olev Hodges juhtima lõuna regionaalset väejuhatust Afganistanis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles