Ratas: Keskerakond ei kuulu Jürile, Kadrile ega Yanale, vaid valijatele (16)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles Yana Toomi, Olga Ivanova ja Oudekki Loone pöördumise kohta, et Keskerakond kuulub partei liikmetele ja valijatele.

«Ma arvan nii, et Keskerakond ei kuulu ei Jürile ega Kadrile ega Yanale ega kellelegi teisele. Keskerakond kuulub 15 000 meie liikmele, Keskerakond kuulub 200 000 meie valijale, kes andsid meile toetuse kohalike omavalitsuste valimiste ja nii ongi,» kommenteeris Ratas «Aktuaalsele kaamerale» eurosaadik Yana Toomi ja riigikogulaste Olga Ivanova ja Oudekki Loone pöördumist, vahendas ERR.

Ratase hinnangul ei ole pöördumise näol tegemist umbusaldusega tema suhtes. Samuti ei näe ta võimalikku pereheitmist: «Esimehena teen kõik selleks, et erakond oleks ühtne.»

Keskerakonna liikmed Yana Toom, Oudekki Loone ja Olga Ivanova saatsid täna Ratasele kriitilise pöördumise, milles nad ütlesid, et Ratas ei tohiks unustada, et tema kuulub Keskerakonda, mitte Keskerakond ei kuulu talle. Loe lähemalt siit: Toom, Ivanova ja Loone Ratasele: Keskerakond ei kuulu sulle

Ratas saatis täna õhtul erakonnakaaslastele ka kirja, milles teatas samuti, et Keskerakond ei kuulu ei talle ega Yana Toomile, vaid neile 15 000 liikmele ja 200 000 inimesele, kes usaldasid erakonda kohalikel valimistel.

Postimees avaldab kirja täismahus:

«Narvast pärit Eesti muusik Oleg Pissarenko kirjutab täna Postimehe arvamusportaalis eestlaste ja venelaste suhetest. Üks tema mõtetest kõlas nii: «Jääb vaid vajutada empaatiale gaas põhja ja eelarvamustele täispidur peale ning suhelda, teada saada, tutvuda, sõbruneda, armuda, vaielda, meenutada, unistada koos tuleviku Eestist – tartlased, tallinlased, pärnakad, võrukad, mulgid, narvakad ja kõik teised, kes me sellele väikesele maatükile koos oleme elama sattunud!» Mulle tundub, et see on väga hea nõu.

Meil pole ju mõtet uuesti pidada Teist maailmasõda. Teame ju kõik, et eestlaste ja venelaste ajalugu ongi kulgenud erinevalt. Seda me poliitiliste avaldustega ei muuda. 9. mail tähistavad osad eestimaalased ühe ebainimliku režiimi lõppu ja saabunud rahu. Teistele meenutab see pooleks sajandiks karmi Nõukogude võimu alla jäämist. See koos on meie ühine minevik.

Loomulikult ei kuulu Keskerakond mulle ega Yana Toomile. Keskerakond kuulub meie 15 000 liikmele, neile 200 000 inimesele, kes usaldasid meid kohalikel valimistel ning kõigile eestimaalastele, kelle heaks me töötame. Olen uhke, et just Keskerakond on Eestis erakordne ja ainulaadne, sest oleme toonud poliitikasse nii palju eesti ja vene emakeelega tugevaid poliitikuid. Vaid koos, ühtselt ja ühiselt tegutsedes suudame lahendada meie ees seisvaid probleeme ja luua paremat Eestit kõigile eestimaalastele.»

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles