Kuritegevus langes mullusega võrreldes seitse protsenti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim on tänavu registreeritud vargusi.
Enim on tänavu registreeritud vargusi. Foto: Toomas Huik / Postimees

Justiitsministeeriumi koostatud kuritegevuse baromeetri järgi registreeriti aasta esimese nelja kuuga seitse protsenti vähem kuritegusid kui mullu samal ajal, sealjuures on enim vähenenud kehalise väärkohtlemiste ja varguste arv. 

Kui 2016. aasta esimese nelja kuuga registreeriti Eestis 9605 kuritegu, siis tänavu sama aja jooksul 8894. Kuritegevus on aasta-aastalt vähenenud. Näiteks 2013. aastal registreeriti jaanuarist aprillini Eestis 12 460 kuritegu. 

Enim on tänavu registreeritud vargusi, kehalisi väärkohtlemisi ja mootorsõiduki juhtimisi joobeseisundis. Olulisematest kuriteoliikidest langes võrreldes mullusega kehalise väärkohtlemiste arv 19 protsenti ja varguste arv 19 protsenti, samuti on vähenenud joobes juhtimiste arv 11 protsenti. 

Tapmisi ja mõrvu koos katsetega registreeriti nelja kuuga üheksa, mida on ühe võrra vähem kui mullu samal perioodil. 

Kasvanud on aastataguse ajaga võrreldes avaliku korra raskete rikkumiste arv, mis on osaliselt seotud kehalise väärkohtlemiste arvu langusega, kuna menetluspraktika muutuse tõttu registreeritakse näiteks avalikus kohas toimunud kaklused jms nüüd avaliku korra raske rikkumisena. 

Maakondadest vähenes registreeritud kuritegude arv enim Valgamaal - 45 protsenti, Saaremaal oli see näitaja 31 protsenti ja Läänemaal 29 protsenti. Kuritegude registreerimine on kasvanud aga Jõgevamaal ja Tartumaal, vastavalt 23 ja 10 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles