RMK viib raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse puuistikuid kopteriga (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimetsa majandamise keskus (RMK) paneb tänavu riigimetsa kasvama 21 miljonit puud. Foto on illustreeriv.
Riigimetsa majandamise keskus (RMK) paneb tänavu riigimetsa kasvama 21 miljonit puud. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) istutab tänavu üle 21 miljoni puu, neist 250 000 viiakse istutuspaika helikopteriga, sest paljud langid on maad mööda raskesti ligipääsetavad.

Reedel lõppesid Virumaal neli päeva kestnud kopterilennud, kus istutuspaikadesse viidi ligi 90 taimedega täidetud 200-kilogrammist kotti, vahendas ERR «Aktuaalset kaamerat».

Istikud transporditi kaheksa kuni viieteistkümne kilomeetri kaugusel asuvatele lankidele. Enamik kopterilende tehti Ida- ja Lääne-Virumaal, kuid osa taimi viidi ka Jõgevamaale.

«Kindlasti see teeb istutajate elu kergemaks, säästab ka maastikku, sest ATV-dega ja suurte autodega pole ligipääs osale lankidest lihtsalt võimalik ning see on kiireim võimalus lankidele istikuid viia,» selgitas OÜ AeroCopter turvajuht Raiko Kauniste.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles