Piltuudis: Taani prints andis loodusteaduste olümpiaadil osalenud Eesti noortele üle kuldmedalid

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol (vasakult) Taani prints Joachim, Kaarel Kivisaar, Karl Paul Parmakson ja Kirke Joamets
Fotol (vasakult) Taani prints Joachim, Kaarel Kivisaar, Karl Paul Parmakson ja Kirke Joamets Foto: TÜ teaduskool

Eesti õpilased noppisid Kopenhaagenis toimunud Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadilt kuld- ja hõbemedaleid. Kuldmedalid andis noortele isiklikult üle olümpiaadi patroon Taani prints Joachim.

Taani pealinnas Kopenhaagenis toimunud 15. Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadil said kuldmedalid Kirke Joamets Hugo Treffneri gümnaasiumist, Karl Paul Parmakson Miina Härma gümnaasiumist ja Kaarel Kivisalu Tallinna reaalkoolist. Kuldmedalid andis noortele üle olümpiaadi patroon Taani prints Joachim.

Hõbemedalid said Hanna-Riia Allas Tartu Veeriku koolist, Konstantin Dukatš Narva keeltelütseumist ja Andreas Must Tallinna reaalkoolist.

Olümpiaadi karikas läks Ungari kooliõpilastele.

Olümpiaadil osales 50 kolmeliikmelist võistkonda 24-st Euroopa Liidu liikmesriigist. Võistkonnad pidid muu hulgas määrama Gröönimaad katvast jääkilbist kilomeetri sügavuselt puuritud jää vanuse ja selgitama välja, kuidas kasvatada planktonit kalakasvatuse söödaks. Teoreetilisi teadmisi ja käelise töö osavust tuli rakendada ka muudes füüsika, keemia ja bioloogia teadmisi siduvates ülesannetes.

Eesti võistkondi saatsid mentoritena Mark Gimbutas, Siiri Velling, Mihkel Kree, Karin Hellat ja Ülle Kikas.

Eesti võistkondade osalemist rahvusvahelistel olümpiaadidel rahastab haridus- ja teadusministeerium ning koordineerib TÜ teaduskool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles