Fotod: kaitsevägede vaimulikud pidasid emadepäeva jumalateenistust

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pidasid Ühendkuningriigi ja Eesti kaplanid Tapa Jakobi kirikus emadepäeva jumalateenistuse.

«Meenutame oma emasid, palume jõudu ja jaksu meie tegevusele siin Kevadtormil. Võtame kokku need inimesed, kes tahavad kosutust sellel pühapäevasel päeval,» ütles vanemkaplan major Aivar Sarapik. «Emad on piltlikult öeldes kõige alus; kuna Jumal ei saa olla igal pool, siis ta mõtles välja emad, et ikkagi kõikjal esindatud olla.»

Eesti- ja inglise keeles peetud oikumeenilise teenistuse läbiviijateks olid NATO lahingugrupi Briti üksuse kaplan Pip Smith, kaitseväe toetuse väejuhatuse vanemkaplan major Aivar Sarapik ja kaplan leitnant Meelis Rosma, Kaitseliidu vanemkaplan major Raivo Nikiforov, 1. jalaväebrigaadi kaplan kapten Ott Aro ning staabi- ja sidepataljoni kaplan leitnant Peeter Paenurm. Teenistusel esines ka kaitseväe orkestri ajateenijate ansambel.

Oikumeenilisel teenistusel tegutsevad koos erinevad kristlikud kirikud. Ühine teenistus peeti Kevadtormi raames viiendat korda. Kevadtorm algas tänavu 8. mail, peamiselt harjutavad kaitseväelased Põhja- ja Kirde- Eestis. Õppus lõpeb 26. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles