Karilaid: kui Toom samamoodi jätkab, ei näe ma tal Keskerakonnas kohta (8)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid.
Jaanus Karilaid. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid kritiseeris taas parteikaaslast Yana Toomi ning avaldas arvamust, et kui eurosaadik endisel viisil jätkab, siis tema isiklikult Toomil kohta Keskerakonnas ei näe.

Karilaid ütles Toomi viimatisi sõnavõtte kommenteerides, et Toom teeb valimiskampaaniat, vahendas ERR «Aktuaalset kaamerat».

«Ta teeb väga kitsalt enda valimiskampaaniat ja mulle tundub, et Yana Toom on pigem Interrinde vaimuga poliitik kui Rahvarinde vaimuga ja mis temast saab Keskerakonnas, seda näitab ka lähitulevik. Kuidas ta siis kas suudab veel ennast kokku võtta ja meeskonnatööd teha või ta seda ei suuda. Ja kui ta jätkab samamoodi nagu siiani, siis mina isiklikult küll ei näe tal kohta Keskerakonnas,» lausus Karilaid.

Keskerakonna poliitik ja paljulapseline ema Yana Toom kritiseeris täna aasta ema statuuti, lausudes, et sinna on sisse kirjutatud «palju jama». 

«Sellesse (aasta ema valimise – toim) statuuti on kokku kirjutatud nii palju jama, et mul on raske seda kommenteerida. Kes on «tublid lapsed»? Mispärast just kaks? Kas ema, kes kasvatab invaliidist last, pühendades talle kogu oma aja ja jõu, ei ole tunnustust väärt? Ma ei hakka rääkimagi diskrimineerivast definitsioonist kodanik-mittekodanik. Sealjuures ei ole «tublide laste» kodakondsusest sõnagi, kuid nemad võivad ju igati olla kodanikud, erinevalt nende halli passiga emast,» ütles Toom.

Loe lähemalt siit: Toom peab aasta ema valimise korda mitte-eestlasi diskrimineerivaks 

Karilaid on kommenteerinud ka Yana Toomi, Olga Ivanova ja Oudekki Loone hiljutist pöördumist Jüri Ratasele, märkides, et kui koostööd ei tehta, tuleb teha järeldusi valimisnimekirjade koostamisel.

Nädal tagasi ütles Karilaid, et Yana Toomi isiklik rünnak välisministri vastu väärib hukkamõistu. Nimelt nimetas Toom minister Sven Mikserit USA vasturünnaku vajalikuks nimetamise pärast lolliks.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles