Kaasmaalase mõrvas süüdistatava lätlase kohtuprotsess läheneb lõpule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28-aastane Läti kodanik Sergejs tappis möödunud suvel Tallinnas oma kaasmaalase.
28-aastane Läti kodanik Sergejs tappis möödunud suvel Tallinnas oma kaasmaalase. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Harju maakohtus jõudis esmaspäeval lõpule kaasmaalase mõrvas süüdistatava lätlase süüasja kohtulik uurimine ning ees seisavad kohtulikud vaidlused.

Süüdistuse järgi tarvitasid 28-aastane Läti kodanik Sergejs ja tema 40-aastane kaasmaalane ja töökaaslane Guntis mullu 21. augustil Tallinnas koos alkoholi ja läksid tülli.

Sergejs peksis ohvrit rusikate, jalgade, pudeli ja taburetiga pea ning keha piirkonda, mille tagajärjel Guntis mõne tunni pärast suri. Ühtlasi varastas Sergejs mõrvale järgneval päeval ühest Tallinna kauplusest dressipüksid.

Samas kriminaalasjas süüdistatakse 33-aastast Jurit esimese astme kuriteo mittelubatud varjamises. Pärast tapmist teatas Sergejs Jurile juhtunust, ent Valgast Tallinna sõitnud Juri ei teavitanud kuriteost politseid, vaid vahetas tapjaga riideid ja aitas varjata ning takistas kuriteo asjaolude tõendamist ja teo toimepanija avastamist.

Esmaspäeval jõudis Harju maakohus süüasja kohtuliku uurimisega lõpule ning protsess jätkub 18. mail kell 10 kohtuvaidlustega.

Sergejsil on Eestis varem toime pandud kuritegude eest kuus kehtivat kriminaalkaristust ja Juril seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles