ERRi uus juht käis välja oma meeskonna

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERRi uus juht Erik Roose soovib juhatusse enda kõrvale Jaanus Lillenbergi, Riina Rõõmust, Urmas Oru ja Joel Sarve.
ERRi uus juht Erik Roose soovib juhatusse enda kõrvale Jaanus Lillenbergi, Riina Rõõmust, Urmas Oru ja Joel Sarve. Foto: SCANPIX

1. juunist Eesti Rahvusringhäälingut juhtima asuv Erik Roose esitab ERRi nõukogule juhatuse liikmeteks Joel Sarve, Jaanus Lillenbergi, Urmas Oru ning Riina Rõõmuse.

Erik Roose selgitas Postimehele, et lähtus oma otsuses ringhäälinguseadusest, mis ütleb, et peale esimehe on juhatuses neli liiget. «Ajaloos on olnud erinevaid momente aga hetkel on juhatuses kokku ainult kolm liiget. Kuigi see seadus on 10 aastat vana ja minu ning väga paljude inimeste hinnangul vajab uuendamist, on see kehtiv ning ütleb, et juhatuses on viis liiget. Ma ütlesin algusest peale kõikidele nõukogu liikmetele, et ma ei pea mõistlikuks alustada sellega, et me jätkame seaduse mittetäitmist,» kommenteeris Roose.

Uue juhatuse vastutusalad on jagatud nelja valdkonda: finantsvaldkonna eest jätkab vastutamist senine ERRi finantsjuht Joel Sarv, tehnoloogiavaldkonda asub juhtima Jaanus Lillenberg. Vikerraadio senise peatoimetaja Riina Rõõmuse ülesanneteks saab kanalite ning programmide koordineerimine ning pikka aega Kanal 2-te juhtinud Urmas Oru asub vastutama produktsiooni ning toimetuste töö eest.

Roose selgitas, et analüüsides organisatsiooni hetkeolukorda, väljakutseid, praegust struktuuri ning personali jagunemist, oli mõistlik tekitada kaks juhatuse liiget, kes kureeriksid toimetusi ning kaks inimest, kes kureeriksid tugistruktuure. «Sealt edasi läks asi suhteliselt triviaalselt. Finantsid ja tehnoloogia on asi, millel väga palju alternatiive polnud. Kaasaarvatud olukord, et Joel Sarv on ka praegu finantsjuht, sest on oluline, et säiliks ülevaade sellest, mida varem tehtud on,» selgitas ta.

Seni Rahvusringhäälingu juhatusse kuulunud Ainar Ruussaare jätkamist ERR-is ei osanud Roose kommenteerida. «Ma väga loodan, et ta jätkab siiski ERR-is. Meil on detailid veel pooleli ning ma ei oska täna sellele vastata,» ütles Roose.

Urmas Oru ei soovinud Postimehele ühtegi kommentaari anda. «Nendele küsimustele vastab kõigile Erik Roose,» ütles ta. Niisamuti jäi napisõnaliseks Riina Rõõmus, kinnitades, et Vikerraadio uue peatoimetaja osas esialgu veel kindlad mõtted puuduvad.

Ringhäälingunõukogu koguneb teisipäeval.

Praegu ERRis internetipõhiste teenuste ja infotehnoloogia arendusdirektorina töötav Jaanus Lillenberg on varem olnud Postimehe arendus- ja turundusjuht. Riina Rõõmus on kauaaegne Vikerraadio peatoimetaja. Tänavu kevadel Eesti Meediast lahkunud Urmas Oru juhtis 17 aastat telekanalit Kanal 2.

Praegu kuuluvad ERRi juhatusse esimees Margus Allikmaa, Ainar Ruussaar ja Joel Sarv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles