Keskerakond tahab Toompea kontorist võimalikult kiiresti välja kolida

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kinnistu Toompeal Toom-Rüütli tänaval.
Keskerakonna kinnistu Toompeal Toom-Rüütli tänaval. Foto: Postimees

Keskerakonna peasekretäri Jaak Aabi sõnul soovib erakond praegusest Toompeal asuvast peakontorist võimalikult kiiresti välja kolida, kuna selle ruumide ei vasta kaasaegse büroo ootustele.

Keskerakonnal on Toom-Rüütli 3/5 asuvale kinnistule juba pikemat aega olemas üks potentsiaalne juriidilisest isikust ostja, kellega erakond loodab jõuda eellepingu allkirjastamiseni lähipäevil.

«Kui kaua laseb uus omanik meil praegustesse ruumidesse edasi jääda, on kokkuleppe küsimus. Me ise tahaksime siit välja saada võimalikult kiiresti, kuna ausalt öeldes ei  vasta need ruumid funktsionaalselt büroo ootustele. Meil on uue büroona üks potentsiaalne asukoht kesklinna piirkonnas välja valitud, kuid ma ei tahaks sellest enne rääkida, kui lepingul on allkirjad all,» ütles Aab.

Aabi sõnul ei ole Keskerakond jõudnud potentsiaalse ostjaga seni leppe allkirjastamiseni, kuna kinnistu müük on keeruline protsess. «Juristid vaatavad praegu lepingut üle ja loodetavasti jõuame lähipäevil eellepingu allkirjastamiseni. Me ei räägi praegu asjaõiguslepingust, selle allkirjastamiseni läheb kindlasti kauem aega,» lausus Keskerakonna peasekretär.

Kinnistu kaasomanik on Tallinna linn. Aab märkis, et praegu ei saa veel täie kindlusega öelda, et müük toimub koostöös Tallinna linnaga. «Kuni leping ei ole allkirju saanud, ei saa ma öelda, kuidas ost-müük täpselt toimuma saab,» sõnas Aab.

Kinnistut hinnanud LVM Kinnisvara ekspertide hinnangul on kinnistu väärt vähemalt kolm miljonit eurot.

Harju maakohus seadis mullu sügisel Keskerakonna Toompeal asuvale peakontorile Paavo Pettai firmale OÜ Midfield antud garantiikirjade katteks hüpoteegi, rahuldades nii kohtumäärusega Midfield OÜ arbitraažkohtusse esitatud hagi tagamise taotlus. 730 000 euro suuruse hagi tagamiseks on kohus pannud partei Toom-Rüütli 3/5 kinnistu hüpoteegi alla kogusummas 800 680 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles