Aastakümnete eest valminud autod on muutunud ihaldusväärseteks hobiautodeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastakümnete eest valminud autod on muutunud ihaldusväärseteks hobiautodeks. Foto: Pexels
Aastakümnete eest valminud autod on muutunud ihaldusväärseteks hobiautodeks. Foto: Pexels Foto: Bigbank

Tõeline autofänn võib avastada end ootamatust olukorrast – müügile on tulnud klassikaline auto, mille omanikuks hirmsasti sooviks saada. Selliseid võimalusi tuleb ette harva, seega tuleb tegutseda kiirelt ja unistus teoks teha!

Kasutatud autode müügikuulutusi vahendavatest portaalidest jääb silma mitmeid autosid, mida saab pidada klassikalisteks ja parajalt unikaalseteks. Need ei ole tavalised sõiduvahendid – ajalugu teeb autost tõeliselt ihaldusväärse ka siis, kui selle ideaalsesse sõidukorda saamiseks on vaja palju tööd teha.

Ameerika ja Inglismaa klassikud

Järelturul leidub mitmeid Ameerika autosid, mille hulgas on väga häid leide. Tõsi, need võivad vajada uuelt omanikult üle keskmise tähelepanu. Näiteks on pakkumises Lincoln Continental, millel 4,8 liitrine mootor ja võimsust 194 kW. Heleda nahksisuga auto on küll aastast 1997, kuid see paneb pilkusid pöörama nagu iga uuem uhke ameeriklane.

Samast aastast pärineb ka Buick Riviera, 3,8 liitrise turbomootoriga kupee, mis on pikem kui enamus siinsetel teedel sõitvaid sedaane. Kuigi auto on 20 aastat vana on sellel olemas hulk elektroonilisi abivahendeid nagu parkimisandurid, püsikiirusehoidja, elektrilised aknad, stabiilsuskontroll ja muud.

Alla 5000 euro maksvate Cadillacide osas on valik õige lai. Leidub nii Seville, DeVille, CTS kui ka täielik pärl aastast 1977. 40 aastat vana Cadillac Eldorado Biarritz V8 on otse nagu mõnest maffiafilmist. See on unikaalne kupee, mille esiots on pikem kui auto salong. Pakiruum teeb mahutavuse osas silmad ette igale tänapäevasele autole. Selle autoga tuleb aga uuel omanikul kõvasti vaeva näha. Auto mootor on lauale juppideks lahti võetud ja see tuleb oskajal uuesti kokku panna. Auto sisustus vajab samuti tõsist remonti.  Väljakutse missugune!

Pakkumisest võib leida ka vahvalt pisikese inglise auto. Kuigi mitte ehk nii legendaarne kui Mini, paneb ka Rover MG kabriolett päid pöörama. Vaid kahe ja poole tuhande euro eest saab auto, mille katuse saab alla lasta ja nautida suvist briisi ning päikesepaistet.

Nõukogude pärand

Võib tunduda uskumatu, aga aastal 2017 on saadaval ka omajagu Moskvitše, Žigulisid ja ZAZ’e ehk rahvakeeli lihtsalt sapakaid. Just neid, mida ehitati pool sajandit tagasi. Näiteks see Moskvitš 407, mille hinnaks 3900 eurot. Auto on 54 aastat vana ja loomulikult vajab see omajagu putitamist. Aga olgem ausad, isegi seisvana on see auto tõeline vaatamisväärsus.

Hobiautondusega tegelevatel inimestel tasub igal juhul vaadata aeg-ajalt autode müügikuulutusi, sest leida võib tõelisi staare. Kui midagi väga põnevat silma jääb, pakub autoostuga kaasnevate kulude finantseerimiseks vajadusel lahendust Bigbank.

Bigbank AS on finantsteenuseid osutav ettevõtja. Enne mis tahes lepingu sõlmimist tutvuge vastava teenuse tingimustega ning vajaduse korral konsulteerige asjatundjaga.

Copy
Tagasi üles