Imre Arakas paigutati nakkusohu tõttu teistest vangidest eraldi (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Arakas paar aastat tagasi.
Imre Arakas paar aastat tagasi. Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia

Iirimaal Dublinis Mountjoy vanglas palgamõrva kavandamise kahtlustusega eeluurimise all olev Imre Arakas paigutati eelmisel nädalal kinnipidamisasutuse isolatsiooniosakonda, kuna arstid kahtlustavad tal tuberkuloosi.

Arakas paigutati teistest vangidest eraldi, kuna tuberkuloos on väga nakkav haigus, kirjutab Irish Independent.

Vangivalvurid peavad Arakaga kokku puutudes kandma kaitsemaske ja kilekindaid, samuti peab nakkuse võimaliku leviku vältimiseks kandma kaitsemaski ka Arakas ise.

Arakas astus viimati 10. mail Dublini Cloverhilli ringkonnakohtu ette, kes otsustas jätta eestlase veel 24. maini vahi alla.

Kohus esitas 6. aprillil Arakale kahtlustuse mõrva kavandamises. Arakas sai kahtlustuse katses mõrvata Iiri kuritegelikus maailmas tuntud James Gately. Kahtlustuse järgi pidi Arakas tapma Gately kas 4. või 5. aprillil.

Iiri politsei pidas kurikuulsa Imre Araka kinni 4. aprilli hommikul Dublini eeslinnas Blakestownis koos kahe iirlasest kaaslasega. Koos Arakaga oli kaks Kinahani perekonna jõugu liiget, kellega koos plaanis ta Iiri ajakirjanduse väitel mõrva. Kinnipidamise hetkel oli tal nimekiri rivaalitseva Hutchi jõugu liikmetest ja info nende liikumise kohta. Samuti kasutas ta mitut eri maskeeringut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles