Raskes joobes Eesti veokijuht purustas Saksamaal teepiirde ja põgenes (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Saksamaal Lübeckis sõitis raskes joobes Eesti veokijuht eelmisel nädalal puruks üle kümne meetri teepiiret ja põgenes sündmuskohalt. Kui politsei ta veoki parkimisplatsilt leidis, lukustas juht kabiini, tõmbas kardinad ette ja ei lasknud kedagi sisse.

Eesti numbrimärkidega veok kaldus eelmisel kolmapäeval kell 18.50 Põhja-Saksamaal Schleswig-Holsteini liidumaal Lübeckis paremale vastu teepiiret ja lõhkus selle 16 meetri ulatuses, teatas Lübecki politsei.

Õnnetuskoht asub Lübecki kesklinnast vaid kilomeetri kaugusel. Kokkupõrkest hoolimata jätkas juht mööda kiirteed Hamburgi suunas sõitmist. Pealtnägijad teatasid juhtunust politseid.

Politseipatrull leidis õnnetusse sattunud veoauto õnnetuskohalt veidi eemal parkimisplatsil seismas. Juht oli veoki kabiini uksed sulgenud ja akendele kardinad ette tõmmanud. Politseinike koputustele ja hüüetele ta ei reageerinud ning kabiini ust ei avanud.

Politseinikud lõid katki veoki kabiini juhipoolse küljeakna ja avasid ukse. 58-aastane juht magas juhikabiini tagumises osas ja ei olnud kontaktne. Mees ei reageerinud politseinike raputustele. Korrakaitsjad otsustasid kutsuda kiirabi, kes toimetas ta haiglasse. Kuna juhikabiinis levis tugev alkoholi lõhn, võtsid politseinikud mehelt enne haiglasse viimist vereproovi.

Analüüs näitas, et mees oli 2,66-promillises alkoholijoobes. Politsei esitas talle kahtlustuse liikluse ohustamises.

Teepiirde lõhkumisega tekitas mees 800-eurose kahju. Veok sai õnnetuses 1000 euro ulatuses kahjustada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles