ERJK hakkab uurima Pakosta pildi ja nimega buklettide seaduslikkust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta.
Liisa Pakosta. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest aseesimees Lauri Laats esitas Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjonile (ERJK) avalduse, milles palus uurida võrdõigusvolinik Liisa-Ly Pakosta pildi ja nimega levitatavate buklettide seaduslikkust.

Laats palus komisjonil anda hinnang, kas suuremates kaubanduskeskustes levitatavate voldikute «Võrdsed võimalused kõigile» levitamine vastab erakonnaseadusele, kuna erakonna või erakonna nimekirjas kandideeriva isiku valimiskampaania läbiviimiseks on keelatud kasutada avalikke vahendeid, teatas volikogu pressiesindaja BNSile.

Pakosta kuulub Tallinna Linnavolikogu Isamaa ja Res Publica (IRL) fraktsiooni, erakonnast astus ta võrdõigusvolinikuks saades välja.

«Palusin komisjonil uurida, kas võrdõigusvoliniku nime ja pildiga levitatavate reklaamide puhul on rikutud erakonnaseaduse sätteid ja kas reklaamide valmistamiseks on kasutatud avalikke rahalisi vahendeid,» ütles Laats.

«Ühtlasi palusin komisjoni hinnangut, kas antud juhtum on kohaliku omavalitsuse volikogu liikmeks oleva isiku poolt avalike vahendite seaduspärane kasutamine, kuna võrdõigusvoliniku büroo ülesannete tutvustamisel ei oma voliniku foto levitamine mingit tähendust,» lisas ta.

ERJK arutab avaldust homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles