Poisid lõid oma orkestri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Puur (vasakult) ja Edmar Tuul harjutavad orkestriga Tallinna reaalkooli aulas igal laupäeval.
Rasmus Puur (vasakult) ja Edmar Tuul harjutavad orkestriga Tallinna reaalkooli aulas igal laupäeval. Foto: Artur Sadovski

Keskkoolipoistel õnnestus kokku panna Eesti esimene õpilasorkester, kes esineb koos selliste lauljatega nagu Mikk Saar, Nele-Liis Vaiksoo ja Meribel Müürsepp.


18-aastane Edmar Tuul ja 17-aastane Rasmus Puur on Tallinna reaalkooli poisid, kes juba poolteist aastat juhatanud orkestrit Reaalmažoor.


«Mängisime oma kooli puhkpilliansamblis. Pärast ühte edukat kontserti läksime Rasmusega Hesburgerisse ja mõtlesime, et teeks õige ise oma orkestri,» meenutab Tuul. «Järgmisel päeval oli nimekiri koos ja läkski lahti. Alguses oli meid kaheksateist, nüüd juba ligi nelikümmend.»


Tuul mängib orkestris fagotti, Puur aga dirigeerib ja laulab. «Rasmus on väga hea laulja – meie kuldne tenor,» kiidab Tuul sõpra, mille peale too kohmetub ja paotab: «Nojah, aga lauda ja dirigeerida ühel ja samal ajal nagu Mart Sander mina ei oska.»
Noorte orkestrijuhtide sõnul oli märkimisväärseim kontsert sel kevadel Estonias, kus esineti koos Mikk Saare, Lauri Liiva, Nele-Liis Vaiksoo ja Rolf Roosaluga.


Tuntud lauljad nõustusid vastloodud orkestriga lavale astuma, sest Puur on juba viis aastat Tallinna Linnahalli muusikalides massi- ja koorirollides osalenud ning seal ka vajalikke tutvusi sobitanud.


Reaalmažoorile, kelle repertuaaris kõlavad pop- ja rokklood, Eestis konkurenti pole. «Võib-olla ainult muusikakeskkooli orkester, aga nemad mängivad ainult klassikalist muusikat,» arutleb Tuul. «Meie mängime näiteks Tõnis Mäe, Liisi Koiksoni ja Laura ballaade ja isegi Abbat.»


Kontsert «Orkester Reaalmažoor ja Sõbrad» on sel pühapäeval kell 19 Pärnu kontserdimajas. Kuulda saab tuntud muusikalihitte, esinevad ka Meribel Müürsepp, Sepo Seeman ja Märt Avandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles