Sugo di pomodoro con ... ehk suurepärane tomatikaste meelepärase lisandiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sugo di pomodoro con
Sugo di pomodoro con Foto: Jaan Heinmaa

Neljale

2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
2 sl tomatipastat
1 tl paprikapulbrit
2 umbes 400grammist purki hakitud konservtomateid
¼ tl kuivatatud punet
3 dl punast (kuiva) veini
1 tl suhkrut, soola, musta pipart
(300 g baklažaanikuubikuid või muud meelepärast lisandit)
soovi korral peotäis värskeid spinatilehti või rukolat
400 g farfallet (või muud meelepärast pastatoodet)
Serveerimiseks Parmesani-laaste või riivitud Parmesani ning hakitud lehtpeterselli.
 

Kuumuta pannil õli ning prae selles sibulakuubikuid umbes 7–10 minutit. Kui sibul on kuldne ning pehme, lisa tomatipasta koos paprikapulbriga. (Nüüd võid visata pannile ka baklažaanikuubikud või muu meelepärase lisandi. Pärast 2–3 minutit vala juurde hakitud tomatid ja punavein. Maitsesta kaste pune, suhkru, soola ja pipraga. Keeda kogu kraami madalamal kuumusel 20 minuti jagu. Vahepeal keeda pasta pakendil oleva juhise järgi. Kurna see sõelal ning sega kastme ning soovi korral rukola-spinatiga. Serveerimisel puista ports üle Parmesani ning hakitud lehtpeterselliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles