Kõlvart: laulupidudel käiks rohkem venelasi, kui seal kõlaks vähemalt üks venekeelne laul (46)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eilses ETV arutelusaates «Suud puhtaks» ütles Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, et kindlasti käiks laulupidudel suurem osa venelasi, kui seal kõlaks vähemalt üks venekeelne laul.

Saates räägiti rahvuste vahelistest pingetest ning saatejuht Urmas Vaino küsis Kõlvarti käest, mis oleks see miski, mis võtaks Eesti sisepoliitikast välja rahvaste omavahelise pinge?

«Mul on selline lihtne mõte. Kui venelastest käiks suurem laulupeol, siis saaksid nad palju rohkem aru eesti kultuurist. Nad läheksid sinna kindlasti, kui seal kõlaks vähemalt üks vene laul. Mitte isegi vene laul, vaid venekeelne laul,» ütles Kõlvart.

«Kui ei oleks poliitikuid, kui ei oleks ajalooõpikuid, siis asi oleks lihtsam. Me peame aru saama, et me kõik peame pingutama,» leidis Kõlvart.

Postimees.ee ootab selle loo kommentaaridesse lugejate arvamusi, kas laulupeo kavas võiks olla venekeelseid laule ja mis laulud need võiks olla.
 

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles