Prokurör küsib kaasmaalase mõrvanud lätlasele karmi karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28-aastane Sergejs tappis möödunud augustikuus oma kaasmaalase.
28-aastane Sergejs tappis möödunud augustikuus oma kaasmaalase. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Põhja ringkonnaprokuratuur nõudis neljapäeval karmi karistust lätlasele, kes süüdistuse järgi mõrvas oma kaasmaalase.

Prokurör taotles 28-aastasele Läti kodanikule Sergejsile mõrva eest liitkaristuseks 16-aastast vangistust ning kuriteost teatamata jätnud 33-aastasele Jurile koos varasemalt ärakandmata karistusega kokku ühe aasta ja 11 päeva pikkust vangistust.Kohus langetab lahendi 29. mail.

Süüdistuse järgi tarvitasid Sergejs ja tema 40-aastane kaasmaalane ja töökaaslane Guntis mullu 21. augustil Tallinnas koos alkoholi ja läksid tülli. Sergejs peksis ohvrit rusikate, jalgade, pudeli ja taburetiga pea ning keha piirkonda, mille tagajärjel Guntis mõne tunni pärast suri. Ühtlasi varastas Sergejs mõrvale järgneval päeval ühest Tallinna kauplusest dressipüksid.

Samas kriminaalasjas süüdistatakse 33-aastast Jurit esimese astme kuriteo mittelubatud varjamises, sest pärast tapmist teatas Sergejs talle juhtunust ning Valgast Tallinna sõitnud Juri ei teavitanud sellest politseid, vaid vahetades tapjaga riideid, aidates varjata ja takistas kuriteo asjaolude tõendamist ja teo toimepanija avastamist.

Sergejsil on Eestis varem toime pandud kuritegude eest kuus kehtivat kriminaalkaristust ja Juril seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles