Lääne-Virumaal nõudis tuli 90-aastase naise elu

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile õhtupoolikul lahvatas leekidesse korter Lääne-Virumaal Rakke alevikus, päästetööde käigus leiti korterist 90-aastase naise surnukeha. 

Häirekeskus sai teate tulekahju kohta kolmekordses kortermajas eile kell 16.29. Teataja sõnul oli põleva korteri sees vana naisterahvas, edastas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Sündmuskohale saabudes selgus, et elumaja esimesel korrusel asuvas korteris põles kaks tuba. Korteri aknast oli leek väljas, terve kortermaja õu oli suitsu täis. Suitsu tuli aknast ja avatud korteri uksest.

Enne päästjate saabumist majast oli juba evakueeritud kuus inimest, sest suits oli levinud ka teistesse korteritesse. Päästjad sisenesid põlevasse korterisse, et korteris olev inimene päästa. Paraku oli kannatanu selleks ajaks juba surnud. 

Tulekahju kustutati ja ruumid tuulutati kella 17ks. Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektori esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletust suitsetamisest.

Korteris ei olnud suitsuandurit. Tulekahju täpsemad asjaolude ja tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

Käesoleval aastal on tules hukkunud 15 inimest. Päästeameti teatel on traagiliste õnnetuste puhul olnud põhjuseks hooletus suitsetamisel, samuti elupäästva suitsuanduri puudumine või asjaolu, et suitsuandur on olnud rikkis.

Päästeamet juhib tähelepanu, et elupäästjana on kasu ainult töökorras, laetud patareidega ning nõuetekohaselt lakke paigaldatud suitsuandurist. Seadme töökorras olekut peab regulaarselt kontrollima. Seda tehakse testnupu allavajutamisega, mille järel kõlab häiresignaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles