Eestlaste röövimise taga Liibanonis võivad olla Palestiina mässulised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bekaa org Liibanonis
Bekaa org Liibanonis Foto: Raigo Pajula

Eestlastest jalgrattamatkajate röövi taga võivad olla Palestiina mässulised, vahendas Interfax Liibanoni uudisteportaali Lebanonfiles.

Lebanonfiles'i teatel võisid mässulised pidada eestlasi ukrainlasteks, keda sooviti vangi võtta kättemaksuks palestiina päritolu inseneri Dirar Abu-Sisi vahistamise eest. Väidetavalt vahistati Abu-Sisi rongireisil Ukrainas ja toimetati Iisraeli, kus ta vanglas kohtuprotsessi ootab.

Seitse Eesti jalgratturit ületasid möödunud kolmapäeval kella 16 ajal kohaliku aja järgi Süüria-Liibanoni piiri ja sattusid kella 17.30 paiku Bekaa oru idaosas röövlite kätte. Kohaliku julgeolekuametniku sõnul röövisid numbrimärkideta musta Mercedese sõiduauto ja kahe valge kaubikuga sõitnud kurjategijad jalgratturid põllumajandusliku Bekaa piirkonna halduskeskuse Zahle tööstuspiirkonnas. Röövlid sundisid jalgratturid kaubikutesse ja sõitsid Kfar Zabadi asula suunas minema. Röövitute jalgrattad ja isiklikud asjad jäid sündmuspaika.

Bekaa org asub Liibanoni pealinnast Beirutist 30 kilomeetrit ida pool ja on tuntud riigi viljaaidana. Süüriaga piirnevas Liibanoni idaosas asuv Bekaa org on ligi 120 kilomeetrit pikk ja 16 kilomeetrit lai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles