Sadamaehitajat süüdistatakse kriminaalses kokkumängus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soodustuskelmuses süüdistatakse Monoliiti esindanud Jaak Reinmetsa.
Soodustuskelmuses süüdistatakse Monoliiti esindanud Jaak Reinmetsa. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Prokuratuur süüdistab Mustjala vallas Rannaaugu sadamat rajanud mittetulundusühingut ja ehitusettevõtet kriminaalses kokkumängus, mille eesmärk oli ehitaja rahaga näidata arendaja omaosaluse olemasolu.

Prokuratuur esitas süüdistuse PRIA rahalise toe abil sadamat kavandanud MTÜ-le Vahuranna ning MTÜ juhatuse liikmetele Tatjana Aldile ja Evald Sosninile, kirjutab Saarte Hääl. Seaduse silmis soodustuskelmuse nime kandva tehingu teine osapool oli sadama I etapi ehitanud OÜ Monoliit ja firma esindaja Jaak Reinmets.

Prokurör Kaido Tuulemäe sõnul näidati tööde tellija ja teostaja koostöös taotlusdokumentides tegelikkusest erinevana nii investeerimisobjekti maksumust kui ka omafinantseeringu suurust.

Prokuratuur leiab, et eksitusse viiduna maksis PRIA välja Rannaaugu sadama I etapi ehitamiseks ettenähtud toetuse, enam kui 170 000 eurot. Süüdistuse järgi sai MTÜ Vahuranna pettuse teel soodustust ja OÜ Monoliit aitas kaasa pettuse teel soodustuse saamisele. Vahuranna juhtum jõuab Kuressaare kohtumajas kohtulikule arutelule juuni keskel.

Vahuranna skeemi lahtiharutamine võttis korruptsioonikuritegude büroo Lääne talitusel aega enam kui kolm aastat, kuid kogu lugu sai alguse juba 2011. aasta suvel.

MTÜ Vahuranna inimestel on kohtu määratud kaitsjad. Saarte Hääl küsis kommentaari ka ühelt MTÜ juhatuse liikmelt, kuid selle andmisest loobuti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles