Vandaalitsenud noortekamp astub kohtu ette

Toomas Herm
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kuueliikmelise kamba, keda süüdistatakse avaliku korra raskes rikkumises, omavolilises sissetungis ja vargustes.

Kuuest süüdistatavast neli on alaealised. Viit süüdistatavat ei ole varem kriminaalkorras karistatud, küll aga on neid mitmel korral karistatud väärteo korras, kirjutas Virumaa Teataja.

Sündmused said alguse 21. märtsi õhtul, mil Laekvere vallas Paasvere külas elanud 18-aastane Tairo ja kaks alaealist poissi kutsusid külla Väike-Maarja asulas elanud 17-aastase nooruki.

Et viimasel polnud raha Paasverre sõiduks, otsustasid Tairo ja tema kaks kaaslast pöidlaküüdiga ise Väike-Maarjasse sõita.

Tairo ostis eelseisva joomingu tarbeks 60 pudelit õlut ja kaks pudelit alkohoolset jooki Minttu.

Ööl vastu 22. märtsi lõhkus joobes seltskond Väike-Maarjas vallavalitsuse hoonete ja eraisikute kasvuhoonete aknaid, osaühingu müügikioski aknaid ja vihmaveetoru, autode aknaklaase ning haagiselamu tagaakna klaasi.

2. mail ostis varem kahel korral alkoholiseaduse rikkumise eest karistatud Tairo alaealistele Laekvere kauplusest ohtralt alkoholi, mida hakati Paasvere külas koos pruukima.

Järgmise päeva varahommikul tungisid alkoholijoobes Tairo ja kaks alaealist Paasvere külas osaühingu lauta, kust varastasid kaks kukke.

Uurimine tuvastas, et Tairo ostis alaealistele alkoholi veel 23. ja 24. mail.

Ööl vastu 25. juulit sõitsid Tairo ja 26-aastane Taivo sõiduautoga Paasvere külla loomalauda juurde. Auto kuulus Taivo isale. Loomalauda juures olnud traktori järelkärust tõstsid kaks noormeest vanametalli sõiduauto järelkärusse ja viisid selle metalli kokkuostu.

Tairot süüdistatakse lisaks avaliku korra raskele rikkumisele, omavolilisele sissetungile ja vargustele veel alaealistele alkoholi ostmises ja nende kallutamises alkoholi pruukimisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles