Õpilased kiusavad õpetajaid vahendeid valimata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siivutute kõnede tõttu on mõni meesõpetaja pidanud oma telefoninumbri salastama.
Siivutute kõnede tõttu on mõni meesõpetaja pidanud oma telefoninumbri salastama. Foto: Corbis / Scanpix

Lisaks sõimamisele ja tatikuulide tulistamisele on koolilapsed õpetajate kiusamisel kasutusele võtnud mitmeid uusi võtteid, näiteks saadetakse solvavaid SMS, avatakse tutvumisportaalides libakontosid või lõhutakse pedagoogide autosid.

«Oi, kuidas õpetajad seda varjavad,» tunnistas Õhtulehele üks eesti keele õpetaja, et tema kolleegid ei taha neile õpilaste poolt osaks langenud kiusamistest sugugi rääkida.

Anonüümseks jäädes pedagoogid üht-teist enda ja lähemate kolleegidega juhtunust ikka räägivad, näiteks hakkasid õpetajaga kolmekesi pikapäevarühma jäänud poisid kõva häälega arutama, et «Meie oleme kahekesi, teie üksinda... kui teid süüdistada ahistamises, huvitav, keda kuulatakse?».

Tihti pommitatakse õpetajaid SMSidega, üks meesõpetaja pidi aga esimesel kooliaastal telefoninumbri ära muutma ja salastama, sest ta hakkas saama siivutuid ettepanekuid.

Vähemalt kahes koolis on juhtunud lugu, kus kaklust lahutama läinud õpetaja on kakluse initsiaatorilt saanud süüdistuse füüsilise ahistamise kohta, ühel juhul jõudis kaebus otsapidi kohtussegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles