Aktsiate langus võib tuua Eesti firmadele kosilasi

Marina Lohk
, Tarbija24 vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile kõige väärtuslikumate ettevõtete pingerida tutvustanud GILD Bankersi partneri Lauri Isotamme sõnul on paljude ettevõtete aktsiate hinnad finantskriisis tugevasti langenud, muutes ülevõtmised ahvatlevaks.

«Langenud aktsiahinnad on suurendanud vaenulike ning pealesunnitud tehingute mahtu — likviidsemad ning finantsiliselt tugevamad ettevõtted kasutavad võimalust investeeringuteks,» vahendab Äripäev Isotamme sõnu. 

«Majandusseisaku lävel võib küsida, kas Balti majanduses on algamas suur väljamüük, millega lähevad välisinvestoritele ka viimased firmad,» märkis Isotamm.

Tallinna börsi juhi Andrus Alberi sõnul võiks börsil olla rohkem nii riigi- kui ka eraettevõtteid — tema hinnangul on näiteks suurepärane kandidaat börsil noteerimiseks BLRT Grupp, mis on teinud ühe suurema tõusu turuväärtuse poolest.

Konjunktuuriinstituudi juhtivteadur Leev Kuum usub, et järgmise aasta tabeli seis tuleb kindlasti halvem ja ettevõtete turuväärtused langevad — firmade omanike struktuuri muutused näitavad aga tema sõnul, et Eesti ettevõtjad on nõrgad olnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles