Mihkelson: Korbi tagasiastumine oli ainumõeldav otsus

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn. 26JAN16. 
Päevaintervjuu stuudios on Marko Mihkelson. Intervjueerib Jelena Poverina. 
Foto: Erik Prozes, Postimees
Tallinn. 26JAN16. Päevaintervjuu stuudios on Marko Mihkelson. Intervjueerib Jelena Poverina. Foto: Erik Prozes, Postimees Foto: Erik Prozes / Postimees

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (IRL) leiab, et Eesti liikmelisust NATOs kahtluse alla seadnud riigihalduse ministri Mihhail Korbi tagasiastumine oli ainumõeldav otsus.

«Eesti valitsuse liikme Korbi öeldu riivas tugevalt Eesti järjepideva julgeolekupoliitika aluspõhimõtteid, mille on rajanud meie rahva kannatused ning milles me oleme kokku leppinud juba  enam kui kakskümmend aastat tagasi,» ütles Mihkelson.  

«Keskerakonna mitmed tipp-poliitikud on viimasel ajal käitunud suure ükskõiksusega Eesti julgeolekuhuvide suhtes, seades esiplaanile kitsad isiklikud siseriiklikud eesmärgid või on enese teadmata rakendunud vaenuliku propaganda teenistusse,» ütles Mihkelson.

«Ma kutsun peaminister Jüri Ratast otsustavalt lõpetama oma erakonna liikmete tegevuse Eesti julgeolekuhuvide kahjustamisel,» rõhutas Mihkelson. Ta lisas, et «peagi algav Eesti eesistumine Euroopa Liidus ning idanaabri suurõppuse Zapad-2017 lähenedes meile nii olulised NATO heidutusmeetmed nõuavad valitsuselt täit ja üksmeelset tähelepanu».

Korb astus ministriametist tagasi Eesti NATO-kuuluvuse teemal antud segaste kommentaaride tõttu. Peaminister Jüri Ratas ütles, et uus riigihalduse minister tuleb Keskerakonnast, kuid ta ei oska veel tema nime öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles