Ratas: peale kukkumist tuleb püsti tõusta ja edasi minna

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu

Brüsselis NATO riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumisel viibiv Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles parteid puudutavaid järjestikusi skandaale kommenteerides, et peale kukkumist tuleb püsti tõusta ja edasi minna. «Asjad peavad saama korda, asjad peavad saama paremaks,» jäi peaminister optimistlikuks.

Kaitsepolitsei pidas Tallinna prügiäri kriminaalasja raames täna hommikul kinni Tallinna keskerakondlasest abilinnapea Arvo Sarapuu, kes sai kahtlustuse toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses. 

Ratas ütles Postimehele, et ta oli Sarapuud puudutavast kriminaalasjast teadlik vaid nii palju, kui ta selle kohta meediast lugenud oli. «Olen temaga ka isiklikult kohtunud, küsinud, kas need kuuldused vastavad tõele, ta on neid eitanud,» ütles peaminister.

«Tänane päev aga näitab seda, et neil kuuldustel on suure tõenäosusega väga tugev alus olemas,» lisas Ratas, kes kinnitas, et 1. märtsil alustatud kriminaalasjaga ta enne tänast kursis ei olnud.

Ratase sõnul ei saa Sarapuu kindlasti abilinnapeana jätkata. «See tähendab ka seda, et Tallinn peab tegema kõik jõupingutused, et tagada linnaelanikele operatiivne korrapärane prügivedu. Ja see tähendab ka seda, et Tallinn peab tegema igakülgset koostööd uurimisasutustega, et selle skandaali osas võimalikult kiiresti lahendus leida,» rääkis ta.

Küsimusele, kas ta pidevatest probleemidest seoses oma partei liikmetega väsinud ei ole, vastas peaminister järgmist: «Keskerakond jätkab oma valimislubaduste programmiliste eesmärkide elluviimist nii valitsuses kui Tallinna linnas. Erakond täidab seda, mis mandaadid on oma valijatelt saanud ja need kindlasti ei kaunista erakonda. Samas eilse uudise osas (riigihalduse minister Mihhail Korb astus tagasi - toim) ma ütlen, et minu arust Mihhail Korbi enda otsus tagasi astuda näitab ka seda, et ta mõistis, et valitsus on selle teemaga keerulises olukorras ja et valitsus saaks oma tegemistega edasi minna, astuski ta tagasi.»

Ratas jäi vaatamata tagasilöökidele positiivseks. «Spordis on selline ütlus, et peale kukkumist tuleb püsti tõusta ja edasi minna, nii on ka poliitikas.»

«Poliitikas ei tasu olla, kui kardetakse,» vastas ta aga küsimusele, kas lähiajal on veel ebameeldivaid üllatusi seoses tema parteiliikmetega karta. «Ma pigem näen asju nii, et asjad peavad saama korda, asjad peavad saama paremaks.»

Eile lahvatas skandaal riigihalduse minister Mihhail Korbi ümber, kes andis segaseid kommentaare Eesti NATO-kuuluvuse teemal ning esitas õhtul Ratasele tagasiastumisavalduse, mille viimane rahuldada otsustas. Loe lähemalt siit: Video: Mihhail Korb astub NATO-teemaliste kommentaaride tõttu tagasi

Opositsioonis oleva Reformierakonna esimees Hanno Pevkur on tulnud välja avaldusega, et Ratas peaks pidevate ja üha uute skandaalide tõttu tagasi astuma. «Savisaare korruptsiooniskandaal, Martin Repinski ametist viinud valetamise skandaal, Mailis Repsi Sputniku skandaal, Taavi Aasa linnahalli korruptsiooniskandaal, Oudekki Loone ja Olga Ivanova 9. mai skandaal, Mihhail Korbi tagasiastumiseni viinud NATO skandaal, Arvo Sarapuu prügikorruptsiooni skandaal ja Yana Toomi korduvad visiidid sõjakurjategija Assadi juurde,» loetles ta, et need näitavad ilmekalt, et peaminister ei kontrolli valitsuses ega oma erakonnas toimuvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles