Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni peadirektor väisab Eestit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) peadirektor William L. Swing.
Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) peadirektor William L. Swing. Foto: Larsen, Haakon Mosvold/NTB scanpix

Reedel väisab Eestit kui peatset Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariiki Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) peadirektor William L. Swing, kes peab visiidi raames ka avaliku loengu Tallinna Ülikoolis.

Avalikul loengul arutletakse, kuidas saavad lähte- ja sihtriigid üheskoos leida lahendusi, mis tuleksid kasuks kõigile osapooltele ning mis võimaldaks sisserändajatele elamisväärset elu ja annaks vastuvõtjariikidele võimaluse kasutada parimal viisil nende potentsiaali.

Käsitletakse ka ÜRO globaalse ränderaamistiku algatust, mida William L. Swing on kirjeldanud kui ajaloolist võimalust luua maailm, kus rändajad lahkuvad oma kodumaalt mitte vältimatu vajaduse, vaid valiku tõttu. Initsiatiiv avardab turvalisi ja seaduslikke rändeteid ning näitab maailmale, et ränne on positiivne nii lähte- kui sihtriikidele.

Lisaks avalikule loengule kohtub William L. Swing visiidi raames ka sise- ja välisministri ning riigikogu väliskomisjoniga.

Avalikku loengut korraldab Euroopa Rändevõrgustiku Eesti kontaktpunkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles