Kriminaaluurija vaist pettis: Sarapuu Klandorfis kahtlust ei äratanud (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu ja Kalle Klandorf
Arvo Sarapuu ja Kalle Klandorf Foto: Peeter Langovits

Endise kriminaaluurija vaist pettis Tallinna praegust abilinnapead Kalle Klandorfi, kui ta tänavu märtsis BNSi küsimusele vastates ei näinud oma toonase kolleegi Arvo Sarapuu tegutsemises midagi kahtlast.

Kui BNS küsis 16. märtsil Klandorfilt kui linnavalitsuse tippametnikult, kuid ka endiselt sisejulgeoleku töötajalt, kas meedias avaldatud andmed pealinna prügiäri kohta võiks heita kahtlust Sarapuule, kasutas Klandorf muuhulgas väljendit ilukirjandulik belletristika.

«Nende asjadega, mis täna on ajakirjanduses välja toodud, Eesti Ekspressis, nendega nagu kriminaalmenetluses küll midagi teha ei ole,» rääkis Klandorf 16. märtsil, lisades, et raske on näha kahtlaseid asjaolusid tõsiasjas, et keegi töötas kellegi alluvuses 17 aastat tagasi ja nüüd keegi tegi firma.

«Ma ütleksin, et need on küllaltki sellised asjad, mida ei saaks kriminaalmenetluses kasutada. Ma ei oska seda öelda, kas riigiprokuratuur peaks alustama kriminaalmenetlust... Eks neil ole omad vahendid, võimalused ja meetodid, kuidas asju kontrollida,» arutles Klandorf märtsis.

Küsimuse peale, kas Arvo Sarapuu võib luua Tallinnas suurt prügimonopoli, vastas Klandorf, et ta puutub Sarapuuga igapäevaselt kokku ja seni pole tema jutust küll seda aru saada olnud. «Võib-olla kellelgi on teised andmed,» jättis Klandorf märtsi keskel siiski teema õhku.

Kaitsepolitsei pidas Tallinna prügiäri kriminaalasja raames Tallinna keskerakondlasest endise abilinnapea Arvo Sarapuu kinni neljapäeva hommikul. Kaitsepolitseiamet ja riigiprokuratuur menetlevad alates selle aasta 1. märtsist kriminaalasja, mille raames esitati neljapäeval Tallinna abilinnapeale Arvo Sarapuule kahtlustus teadvalt toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses. Lisaks kahtlustatakse kahte meest suures ulatuses toimingupiirangu rikkumisele kaasaaitamises - need on Sarapuule kuuluva ATKO juhatuse liige ja Sarapuu väimees Margo Tomingas ning osaühing Baltic Waste Management omanik ja juht Kaido Laanjärv.

Kõik kahtlusalused pääsesid neljapäeva õhtul vabadusse, kuna riigiprokuratuur ei taotlenud nende vahistamist.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles