Brüsselist saabunud peaminister Jüri Ratas: minu sõnum Taavi Aasale oli väga ühene (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Jüri Ratas saabus täna pärastlõunal Tallinna lennujaama, kus küsisime temalt kommentaari viimastel päevadel erakonnas lahvatanud skandaalide kohta.

Ratas kordas lennujaamas üle, et Arvo Sarapuu on esitanud tagasiastumispalve abilinnapea kohalt ega jätka enam poliitikas. «Minu sõnum oli eile Taavi Aasale väga ühene, et Tallinn peab tagama korraliku prügiteenuse Tallinna elanikele nii kesklinnas, Nõmmel kui ka teistes linnaosades ja peab tegema igakülgset koostööd, et see skandaal saaks võimalikult kiire, selge ja konkreetse lahenduse,» lausus ta ja lisas, et Aas on väga professionaalne abilinnapea, kes tunneb linnamajandust ja linna muresid. «Ma olen täiesti veendunud, et Taavi Aas ei ole selle kaasusega seotud.»

Küsimusele, miks ei ole peaminister sundinud linnapea kohalt tagasi astuma ka korruptsioonikuritegudes süüdistatud Edgar Savisaart, kes on küll ametist kõrvaldatud kohtu otsusega, vastas Ratas, et Savisaar ei tööta täna linnavalitsuses.

Sellest, et Arvo Sarapuu on kaitsepolitsei ja riigiprokuratuuri uurimise all, sai peaminister enda sõnul teada samal ajal kui kogu avalikkus. See tähendab, et kapo ei briifinud peaministrit sellest menetlusest.

Veel ütles Ratas, et kuna Kersti Sarapuul ei ole mingit seost tema abikaasa korruptsioonikahtlustusega, võib ta jätkata riigikogu keskfraktsiooni esimehe kohal.

Uue riigihalduse ministri nime teeb peaminister teatavaks järgmisel nädalal. Ratas märkis, et on vestelnud mitme võimaliku uue riigihalduse ministri kandidaadiga. Kandidaate on nii riigikogu liikmete seas kui ka väljaspool riigikogu. Peaminister lisas, et usub jätkuvalt Mihhail Korbi sõnu, et Korb toetab Eesti kuulumist NATOsse.

Ratas tuli tagasi Tallinna Brüsselist, kus ta osales NATO tippkohtumisel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles