Saarts: Keskerakonna skandaalid võivad vähendada toetust eestlaste seas (9)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas ja Jüri Ratas.
Taavi Aas ja Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Tallinna ülikooli politoloog Tõnis Saarts leiab, et Keskerakonda saatvad skandaalid võivad vähendada Keskerakonna populaarsust eestlastest valijate seas ning skandaalide jätkumine kasvatab võimalust lõhkuda koalitsiooni, vahendas ERRi uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Politoloog Tõnis Saarts leiab, et viimaste skandaalidega võib Keskerakonna toetus veelgi kukkuda ning tema hinnangul on peaminister Jüri Ratas keerulise väljakutse ees, kuna jõuline reaktsioon venekeelsete poliitikute skandaalidele võib kahandada ka venekeelset toetajaskonda. Pärast võimulesaamist tõusis Keskerakonna toetus 20 protsendini, kuid mais oli erakonnal eestlastest toetajaid 14 protsenti.

Skandaalide jätkumine on Saartsi hinnangul vesi opositsiooni, eriti Reformierakonna veskile – skandaalid toetavad kuvandit Keskerakonnast kui kremlimeelsest jõust ja nende jätkudes suureneb võimalus koalitsiooni lõhkuda.

«Kui need väga problemaatilised väljaütlemised Keskerakonna poolt jätkuvad ja tuleb välja veel mitmeid korruptsiooniskandaale, siis kindlasti IRLi jaoks tekitab see väga tõsise küsimuse, kas nad tahavad sellises koalitsioonis edasi olla,» arvas Saarts.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles