Pevkur: lähipäevil selgub, kas peaministrile esitatakse umbusaldusavaldus või mitte (11)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna esimees Hanno Pevkur.
Reformierakonna esimees Hanno Pevkur. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Reformierakonna esimees Hanno Pevkur ütles, et kui peaminister Jüri Ratas pärast Keskerakonna ümber puhkenud skandaale ise tagasi ei astu, siis on võimalus, et opositsioonierakonnad esitavad talle ise umbusaldusavalduse.

Pevkur ütles, et seda, kas Ratasele esitatakse umbusaldusavaldus või mitte, näitavad järgmised päevad. «Oleme öelnud, et Ratas peaks ise tagasi astuma. Kui ta seda ei tee, siis ootame ära esmaspäevase fraktsiooni koosoleku, räägime nii Vabaerakonna kui EKREga ja võtame vastu otsuse,» rääkis Pevkur.

«Meil suurima erakonnana ja fraktsioonina parlamendis on kohustus ja vastutus Eesti riigi ja rahva ees. Vajadusel teeme meile antud seaduse piires otsused. Kui see päädib umbusaldusavaldusega, siis see on võimalus,» ütles Reformierakonna esimees.

«Kuue kuu jooksul on olnud kuus tõsist skandaali. Kaks ministrit on juba tagasi astunud, üks oli sellele väga lähedal pärast Sputniku skandaali. Neid muresid on olnud väga palju. Sõnumid 9. maiga seoses, Süüria sõjakuritegude õigustamine. Leiab aina enam kinnitust, et Keskerakond ei ole valitsemiskõlbulik,» ütles Pevkur.

«Iga päev toob mõne negatiivse uudise seoses Keskerakonnaga. Üks päev tuli uudis, et Korb ei pea õigeks Eesti kuulumist NATOsse, siis vahistatakse Arvo Sarapuu,» rääkis Pevkur.

«Praegu ei ole ainult küsimus korruptsioonijuhtumites või ministrite väljaütlemistes, vaid ka valitsuse üldistes valedes otsustes. Majanduskeskkonna osas, ettevõtluses, uutes maksudes, eelarve tasakaalus – need on küsimused, millest me ei saa mööda vaadata,» ütles Pevkur.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles