Karnau: keskerakondlaste väljaütlemiste foonita poleks Korb pidanud lahkuma (8)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb teatas tagasiastumisest.
Mihhail Korb teatas tagasiastumisest. Foto: Videokaader / Erik Prozes

Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» leidis saatejuht Andrus Karnau, et ilma keskerakondlaste väljaütlemiste pikaajalise foonita poleks Mihhail Korb pidanud riigihalduse ministri ametist tagasi astuma.

Karnau sõnul polnud Korbi NATO mittepooldamise lause puhul tegemist mingi mõttevääratusega, kogemata öelduga, vaid see oli öeldud selge veendumusega, vahendas ERR.

«Arutelu, millest tagantjärgi on palju räägitud, kus Korb arutleb soomlaste ja NATO üle, on juba raske aru saada, mida ta sellega öelda tahab,» rääkis Karnau.

«Tõdemus, et ta ei ole NATO pooldaja, selles pole kahtlust ja see, mis ta ütleb enne ja pärast, ei oma ka väga suurt tähtsust,» ütles Karnau.

«Kui 9. mail Korbi erakonnakaaslased Yana Toom, Olga Ivanova, Oudekki Loone ei oleks teinud seda, mida nad tegid, kui poleks Keskerakonna venekeelsete ühemõttelist, ühesuunalist retoorikat, mis mõjub eestikeelsele valijale hirmutavalt, siis oleks selge, et Korb ei peaks ühe lause pärast tagasi astuma,» leidis Karnau.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles